Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Aruba

Laatst gewijzigd op: 11-05-2021 | Vandaag nog steeds geldig

Je vakantie naar Aruba ziet er vanwege het coronavirus iets anders uit dan je gewend bent. Van de 1,5 meter regel tot de stranden die gewoon open zijn. Op deze pagina lees je alles over de corona maatregelen die van kracht zijn op Aruba. Bereid je goed op je vakantie voor, zo kom je niet voor verrassingen te staan en kunnen we samen op reis met een smile.

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Aruba (25)

Alles wat je moet weten over een vakantie Aruba tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Aruba heeft een oranje reisadvies. Voor noodzakelijke reizen naar deze bestemming bieden we alleen losse vliegtickets aan. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.
Mondkapjes Verplicht in alle openbare gebouwen, maar ook in winkels, de openbare ruimtes van een hotel en het openbaar vervoer. 
Avondklok Er geldt een avondklok van 00.00 tot 04.30 uur. 
Social Distancing 1,5 meter
Quarantaine Bij aankomst op Aruba is in quarantaine gaan niet nodig. Na een verblijf op Aruba ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Wanneer de test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Meer informatie over thuisblijven bij aankomst in Nederland vind je hier.

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Aruba.

Coronatest heenreis Reizigers vanaf 15 jaar dienen binnen 72 uur voor vertrek een PCR-test te laten afnemen met een negatief resultaat. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure.
Coronatest terugreis Voor de terugreis naar Nederland dienen reizigers vanaf 13 jaar zich binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland te laten testen middels een NAAT(PCR)-test. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie.
Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
ED Card Voor vertrek moet je de digitale immigratiekaart (ED Card) invullen. Tijdens het aanvragen van je ED Card sluit je ook een verplichte Covid-19 verzekering af. De verzekering is USD 30 per persoon per verblijf (max. 180 dagen) vanaf 15 jaar. Kinderen t/m 14 jaar betalen USD 10 per persoon per verblijf (max. 180 dagen). Meer informatie over de verzekering vind je hier.
Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen naar en binnen Aruba

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Aruba.

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.
Autohuur Mogelijk
Openbaar vervoer Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer. 

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie op Aruba kan ondernemen.

Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.
Stranden Toegankelijk
Restaurants De restaurants op Aruba zijn open tot 23.00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht, behalve aan tafel. Binnen geldt een maximum van 8 personen aan één tafel en buiten een maximum van 10 personen.
Winkels Supermarkten en winkels zijn open.

Meer lezen over de specifieke coronamaatregelen op Aruba?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de adviezen van de overheid van Aruba.

Vakanties Aruba (25)

Veelgestelde vragen Aruba

Op onze pagina corona maatregelen Aruba vind je alle actuele informatie.

Als je naar Aruba gaat, dien je voor vertrek een PCR-test te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze corona maatregelen pagina van Aruba. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan de PCR-test pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina Aruba of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt twee gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar Aruba:
1) De NON-COVID-19 testuitslag. Deze dien je in via het digitale portal: https://edcardaruba.aw/. Lees alle stappen goed door op https://www.tui.nl/p/corona-maatregelen/aruba/
2) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen op Aruba. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: corona maatregelen Aruba.