Corona maatregelen Aruba

Reizen wordt momenteel afgeraden. Voor noodzakelijke reizen naar deze bestemming worden wel losse vliegtickets aangeboden.

Laatst gewijzigd op: 22-02-2021

Je vakantie naar Aruba ziet er vanwege het coronavirus iets anders uit dan je gewend bent. Van de 1,5 meter regel tot de stranden die gewoon open zijn. Op deze pagina lees je alles over de corona maatregelen die van kracht zijn op Aruba. Bereid je goed op je vakantie voor, zo kom je niet voor verrassingen te staan en kunnen we samen op reis met een smile.

Corona maatregelen Aruba
  • Zwembad in hotel open
  • Restaurant in hotel geopend
  • Activiteiten buiten hotel deels mogelijk
  • Lokale bezienswaardigheden deels geopend
Vakanties Aruba (25)

Reisadvies

Het reisadvies voor Aruba is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 16-12 aangescherpt naar een oranje reisadvies. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar Aruba.

Belangrijkste Facts & Figures Aruba

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.

Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht indien social distance regels niet kunnen worden gerespecteerd.
Mondkapjes kinderen Verplicht indien social distance regels niet kunnen worden gerespecteerd.
Quarantaine Mits vrij van klachten zijn er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen bij aankomst of bij terugkomst in Nederland.
Goed om te weten Een groep groter dan 4 personen is niet toegestaan. Er geldt een avondklok van 00.00 uur tot 05.00 uur.

Benodigde reisdocumenten

Stapsgewijs leggen we uit welke documenten je dient aan te leveren voor je vakantie op Aruba

1. ED card Voorafgaand aan je reis dien je een digitale immigratiekaart in te vullen (ED card). Tijdens het aanvragen van je ED card sluit je ook de verplichte Covid-19 verzekering af. De verzekering is USD 30 per persoon per verblijf (max. 180 dagen) vanaf 15 jaar. Kinderen t/m 14 jaar betalen USD 10 per persoon per verblijf (max. 180 dagen). Meer informatie over de verzekering vind je hier
2. Coronatest Reizigers vanaf 15 jaar dienen voor vertrek van de vlucht een Covid-19 PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. Kijk op https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ voor alle informatie omtrent de Covid-19 PCR-test, de voorwaarden en de procedure. 
3. RIVM gezondheidsverklaring Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- als terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Als je alles hebt ingevuld en opgeslagen ben je klaar voor vertrek.
Zorg dat je van alle documenten in 2-voud de printe kopieën meeneemt op reis (voor heen- én terugreis).

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie op Aruba kan ondernemen.

Stranden Geopend
Restaurants
  • Geopend tot 23.00 uur
  • Restaurants: max. 4 personen aan één tafel binnen en max. 6 personen aan één tafel buiten (kinderen jonger dan 14 jaar niet meegerekend).
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht, behalve aan tafel.
Bezienswaardigheden Geopend
Supermarkten Geopend
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit.

Reizen naar Aruba

Vliegtuig Alleen essentiële Seat Only reizen
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Aruba

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Aruba tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Openbaar vervoer Mogelijk, mondkapje verplicht
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen op Aruba?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Nederlandstalige adviezen van de Arubaanse overheid.

Vakanties Aruba (25)

Veelgestelde vragen Aruba

Op onze pagina corona maatregelen Aruba vind je alle actuele informatie.

Als je naar Aruba gaat, dien je voor vertrek een PCR-test te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze corona maatregelen pagina van Aruba. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan de PCR-test pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina Aruba of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt twee gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar Aruba:
1) De NON-COVID-19 testuitslag. Deze dien je in via het digitale portal: https://edcardaruba.aw/. Lees alle stappen goed door op https://www.tui.nl/p/corona-maatregelen/aruba/
2) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen op Aruba. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: corona maatregelen Aruba.