Hallo Aruba! Bekijk ons aanbod

Corona maatregelen Curaçao

Deze informatie wordt steeds bijgewerkt

Laatst gewijzigd op: 19-11-2020 | Vandaag nog steeds geldig

Wat zijn de corona-maatregelen op Curaçao? Op deze pagina lees je er alles over. De hagelwitte stranden bezaaid met palmbomen... die mag je weer bezoeken. En bij je favoriete strandtent de zon in de zee zien zakken hoort gelukkig ook weer tot de opties tijdens je vakantie Curaçao. Toch zijn er een aantal dingen veranderd vanwege corona, waardoor je reis er iets anders uitziet dan je bent gewend. Lees daarom deze pagina goed door.

Corona maatregelen Curaçao
  • Zwembad in hotel open
  • Restaurant in hotel geopend
  • Activiteiten buiten hotel mogelijk
  • Lokale bezienswaardigheden geopend
Vakanties Curaçao (31)

Belangrijkste Facts & Figures Curaçao

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.

Social Distancing Afstand 2 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht vanaf 18 jaar in winkels en in het openbaar vervoer, maar ook indien social distance regels niet kunnen worden gerespecteerd.
Mondkapjes kinderen Verplicht indien social distance regels niet kunnen worden gerespecteerd.
Quarantaine Mits vrij van klachten zijn er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen bij aankomst of bij terugkomst in Nederland.
Goed om te weten
  • Er is een avondklok van 21.00 uur tot 04.30 uur. 
  • Groepen groter dan 4 personen (en niet behorend tot hetzelfde gezin) worden gezien als samenscholing. Indien de afstand van 2 meter met mensen die niet behoren tot hetzelfde gezin niet gewaarborgd kan worden is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten inclusief dekking voor medische kosten in het buitenland.
  • Terwijl jij geniet van jouw verblijf op Curaçao houdt de lokale GGD de situatie goed in de gaten om zo verspreiding van het virus te voorkomen en onze bezoekers en onze bevolking veilig te houden. De GGD zal tijdens het verblijf, kosteloos, telefonisch contact opnemen om te informeren naar eventuele gezondheidsklachten.

Benodigde reisdocumenten

Stapsgewijs leggen we uit welke documenten je dient aan te leveren voor je vakantie op Curaçao

1. PCR test

Voorafgaand aan je reis dien je een digitale immigratiekaart in te vullen (ED card). Ook wanneer je een resident bent van Curaçao moet je een ED card invullen. Bij het aanmaken van de ED card wordt ook gevraagd om een kopie van je paspoort (JPEG bestand). Indien je een melding krijgt dat je niet wordt toegelaten i.v.m. het ingevulde woonadres vragen wij je contact op te nemen met ons Customer Service Center.

Reizigers vanaf 0 jaar dienen voor vertrek van de vlucht een Covid-19 PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. Kijk op https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ voor alle informatie omtrent de Covid-19 PCR-test, de voorwaarden en de procedure.

Let op! Voor Curaçao dien je binnen 48 uur voor vertrek de testuitslagen in te dienen via het digitale portal. Volg onderstaande stappen om het gehele proces te voltooien.

2. ED Card en PLC formulier

Voorafgaand aan je reis dien je jezelf te registreren via deze website: www.dicardcuracao.com
Indien je een internationale reiziger bent dien je een digitale immigratiekaart (ED Card) en een Passenger Locator Card (PLC) in te vullen, beide beschikbaar via bovenstaande link. Een inwonende reiziger zal alleen de PLC dienen in te vullen.

ED Card:
Bij het aanmaken van de ED card wordt ook gevraagd om een kopie van je paspoort (JPEG bestand). Indien je een melding krijgt dat je niet wordt toegelaten i.v.m. het ingevulde woonadres vragen wij je contact op te nemen met ons Customer Service Center.

PLC:
Vul alle gevraagde gegevens in, let op: het stoelnummer is niet verplicht. Voeg ook de uitslag met het negatieve testresultaat van de Covid-19 (PCR) test toe aan het PLC formulier.
3. Gezondheidsverklaring Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- als terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Als je alles hebt ingevuld en opgeslagen ben je klaar voor vertrek.
Zorg dat je van alle documenten 2 geprinte kopieën meeneemt op reis (voor heen- én terugreis).

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie op Curaçao kan ondernemen.

Stranden Geopend
Restaurants Geopend, sluiten om 20.00 uur
Bezienswaardigheden Geopend
Supermarkten Geopend, sluiten om 20.00 uur, mondkapje verplicht
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit

Reizen naar Curaçao

Vliegtuig Mogelijk
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Curaçao

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Curaçao tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Openbaar vervoer Mogelijk, rijdt beperkt tot 21.00 uur, mondkapje verplicht
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen op Curaçao?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de adviezen van de overheid van Curaçao.
Let op: reizigers die in de 14 dagen voorafgaand aan hun vlucht naar Curaçao in een hoog risicoland zijn verbleven, worden niet toegelaten tot het eiland. Lees daarom goed de laatste informatie van de overheidsinstellingen indien je recent in het buitenland bent geweest.

Vakanties Curaçao (31)