Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Curaçao

Laatst gewijzigd op: 10-05-2021 | Vandaag nog steeds geldig

Vanwege het coronavirus kan die lang verwachte vakantie er iets anders uitzien. Want, kan ik straks de hagelwitte stranden bezoeken? En kan ik bij een strandtentje de zonsondergang bekijken onder het genot van mijn favoriete cocktail? Op deze pagina lees je er alles over en ben je op de hoogte van welke coronamaatregelen er gelden op Curaçao. Zo ga je veilig en onbezorgd op reis. 

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Curaçao (32)

Alles wat je moet weten over een vakantie Curaçao tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Curaçao heeft een oranje reisadvies. Voor noodzakelijke reizen naar deze bestemming bieden we alleen losse vliegtickets aan. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.
Mondkapjes Verplicht vanaf 18 jaar in onder andere winkels, restaurants en het openbaar vervoer, maar ook indien social distance regels niet kunnen worden nageleefd.
Avondklok Er is een avondklok van 21.00 uur tot 04.30 uur.
Social Distancing 2 meter
Quarantaine Bij aankomst op Curaçao is in quarantaine gaan niet nodig. Na een verblijf op Curaçao ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Wanneer de test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Meer informatie over thuisblijven bij aankomst in Nederland vind je hier.
Goed om te weten Terwijl jij geniet van jouw verblijf op Curaçao houdt de lokale GGD de situatie goed in de gaten om zo verspreiding van het virus te voorkomen en om bezoekers en bevolking veilig te houden. De GGD zal tijdens het verblijf, kosteloos, telefonisch contact opnemen om te informeren naar eventuele gezondheidsklachten. 

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Curaçao.

Coronatest heenreis Reizigers vanaf 7 jaar dienen binnen 72 uur voor vertrek van de vlucht een PCR-test te laten afnemen met een negatief resultaat. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie. De testuitslag dien je binnen 48 uur voor vertrek in via het digitale portal www.dicardcuracao.com.
Antigeentest tijdens verblijf Alle reizigers vanaf 7 jaar die op Curaçao arriveren vanuit een hoog risicogebied (o.a. Nederland) en de afgelopen 6 maanden niet gediagnosticeerd zijn met COVID-19, zijn verplicht om op de derde dag van hun verblijf een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium. Een afspraak maken voor de antigeentest is voor reizigers onderdeel van het invullen van de Passenger Locator Card en volgt automatisch als laatste stap tijdens de registratie op www.dicardcuracao.com. Hier heb je keuze uit meerdere laboratoria. De betaling dien je per creditcard te voldoen.
Coronatest terugreis Voor de terugreis naar Nederland dienen reizigers vanaf 13 jaar zich binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland te laten testen middels een NAAT(PCR)-test. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie.
Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Digital Immigration Card Voorafgaand aan je reis dien je een digitale immigratiekaart (DI Card) in te vullen via www.dicardcuracao.com. Ook wanneer je een resident bent van Curaçao moet je dit invullen, als resident zul je alleen het PLC-gedeelte moeten invullen. Bij het aanmaken van de DI Card wordt ook gevraagd om een kopie van je paspoort (JPEG bestand). Indien je een melding krijgt dat je niet wordt toegelaten i.v.m. het ingevulde woonadres vragen wij je contact op te nemen met ons Customer Service Center.
Passenger Locator Card Internationale reiziger moeten ook een Passenger Locator Card formulier (PLC) invullen. Ook beschikbaar via www.dicardcuracao.com. Een inwonende reiziger zal alleen de PLC dienen in te vullen. Let op: het stoelnummer is niet verplicht. Voeg ook de testuitslag met het negatieve resultaat toe aan je PLC.
Verplichte reisverzekering Reizigers naar Curaçao zijn verplicht een reisverzekering af te sluiten, inclusief dekking voor medische kosten in het buitenland.
Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.
Goed om te weten Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de Passenger Locator Card moet je bij aankomst op Curaçao in hardcopy aan de autoriteiten laten zien.

Reizen naar en binnen Curaçao

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Curaçao.

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.
Autohuur Mogelijk met beperkingen. Raadpleeg de website van de desbetreffende verhuurder voor meer informatie.
Openbaar vervoer Het openbaar vervoer rijdt tot 21.00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie op Curaçao kan ondernemen.

Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.
Stranden Zwemmen in zee mag in groepen van maximaal vier personen of met mensen die in hetzelfde huis wonen. Tussen 04.30 uur en 09.00 uur en 16.30 uur en 18.30 uur.
Restaurants Openbare restaurants zijn geopend voor afhaal of bezorging tot 20.00 uur. Een eventueel buitenterras van het restaurant mag bezet worden tot maximaal 50% van de totale capaciteit en maximaal 4 personen per tafel. Binnen zitten is niet toegestaan. Trùk'i pan's mogen op alle dagen bezorgen aan huis tussen 16.00 en 20.00 uur en ook afhaal is weer mogelijk. Restaurants/bars op het terrein van het hotel mogen geopend blijven volgens normale tijden voor gasten van het hotel.
Winkels Supermarkten zijn open tot 18.00 uur, mondkapje verplicht. 

Meer lezen over de specifieke coronamaatregelen in Curaçao?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de adviezen van de overheid van Curaçao.

Vakanties Curaçao (32)

Veelgestelde vragen Curaçao

Op onze pagina coronamaatregelen Curaçao vind je alle actuele informatie.  

Als je naar Curaçao gaat, dien je voor vertrek een PCR-test te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze coronamaatregelen-pagina van Curaçao. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan onze coronatest-pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantainemaatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze coronamaatregelen-pagina Curaçao of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt drie gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar Curaçao:
1) De NON-COVID-19 testuitslag. Deze dien je in via het digitale portal: https://dicardcuracao.com/portal. Lees alle stappen goed door op https://www.tui.nl/p/corona-maatregelen/curacao/
2) Het PLC-formulier.
3) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen op Curaçao. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: coronamaatregelen Curaçao.