Hallo Aruba! Bekijk ons aanbod

Corona maatregelen Spanje

Deze informatie wordt steeds bijgewerkt

Laatst gewijzigd op: 25-11-2020 | Vandaag nog steeds geldig

Je vakantie ziet er vanwege corona iets anders uit dan je gewend bent. Want, kan ik nog lekker mijn handdoek uitrollen aan de Spaanse costa? En als de menukaart van die ene strandtent lonkt, mag ik daar dan plaatsnemen? Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren welke corona maatregelen er gelden tijdens je vakantie in Spanje. Zo ga je goed voorbereid op reis en kunnen we samen weer op vakantie met een grote glimlach.

Corona maatregelen Spanje
  • Zwembad in hotel open
  • Restaurant in hotel geopend
  • Activiteiten buiten hotel deels mogelijk
  • Lokale bezienswaardigheden deels geopend
Vakanties Spanje (726)

Reisadvies

Het reisadvies voor de Canarische Eilanden is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 27-10-2020 versoepeld. Reizigers kunnen weer met TUI op vakantie naar Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote of Fuerteventura. De rest van Spanje blijft een oranje reisadvies houden.

Belangrijkste Facts & Figures Spanje

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.

Social Distancing Afstand 2 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in het openbaar vervoer en alle openbare ruimtes, ook van hotels, restaurants en bars (met uitzondering tijdens nuttigen van eten en drinken). Op de stranden en bij de zwembaden ook tijdens het verplaatsen, niet tijdens het zonnebaden en zwemmen.
Mondkapjes kinderen Verplicht vanaf 6 jaar
Gezondheidsverklaring verplicht?
  • Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
  • Via deze website kun je de gezondheidsverklaring (FCS) invullen die je nodig hebt bij aankomst in Spanje. Als je de verklaring hebt ingevuld, ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij aankomst in Spanje. Bekijk de FAQ voor meer informatie over deze gezondheidsverklaring.
Quarantaine
  • Spanje: Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Vakantiereizen worden niet gezien als noodzakelijk en worden daarom ten zeerste afgeraden door de Nederlandse overheid. Mocht je toch afreizen naar een gebied met een negatief reisadvies dan verzoekt de Nederlandse regering je dringend om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie hierover kan je hier vinden.
  • Canarische Eilanden: Mits vrij van klachten zijn er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen bij aankomst of bij terugkomst in Nederland.
Coronatest Canarische Eilanden: Reizigers vanaf 0 jaar dienen voor vertrek van de vlucht een Covid-19 PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. Het bewijs van het negatieve testresultaat dien je ook in het FCS formulier in te vullen. Kijk op https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ voor alle informatie omtrent de Covid-19 PCR-test, de voorwaarden en de procedure.
Goed om te weten In heel Spanje, met uitzondering van de Canarische Eilanden, geldt er een avondklok van 23.00 tot 06.00 uur. Op regionaal niveau kan er worden bepaald om hier 1 uur van af te wijken. Bijvoorbeeld Valencia, daar geldt de avondklok van 00.00 tot 06.00 uur.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Spanje kan ondernemen.

Stranden Geopend
Restaurants Geopend met beperkingen, zoals een maximale groepsgrootte van 6 personen. En het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren. 
Bezienswaardigheden Geopend
Supermarkten Geopend
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit.
Het nachtleven, onder meer op Ibiza, zal zeer beperkt zijn. De verwachting is dat de (meeste) clubs dit jaar gesloten blijven. 

Reizen naar Spanje

Auto Momenteel niet
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden Wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.
Vliegtuig Mogelijk, naar de Canarische Eilanden
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Spanje

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Spanje tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Eigen auto Mogelijk
Openbaar vervoer Mogelijk, mondkapje verplicht
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Spanje?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Spaanse overheid.

Vakanties Spanje (726)