Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Spanje

Laatst gewijzigd op: 11-05-2021 | Vandaag nog steeds geldig

Je vakantie ziet er vanwege corona iets anders uit dan je gewend bent. Want, kan ik nog lekker mijn handdoek uitrollen aan de Spaanse costa? En als de menukaart van die ene strandtent lonkt, mag ik daar dan plaatsnemen? Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren welke coronamaatregelen er gelden tijdens je vakantie in Spanje. Zo ga je goed voorbereid op reis en kunnen we samen weer op vakantie met een grote glimlach.

Snel op deze pagina naar: belangrijkste informatie, regelen voor vertrek, reizen naar en in Spanje, mogelijkheden op bestemming

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Spanje (756)

Alles wat je moet weten over een vakantie Spanje tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Spanje heeft een oranje reisadvies. Voor noodzakelijke reizen naar Alicante, Málaga, Mallorca en Ibiza bieden we alleen losse vliegtickets aan. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.
Mondkapjes Verplicht vanaf 6 jaar in het openbaar vervoer en alle openbare ruimtes. Ook van hotels, restaurants en bars (behalve aan tafel). Op de stranden en bij de zwembaden ook tijdens het verplaatsen, niet tijdens het zonnebaden en zwemmen. 
Avondklok In heel Spanje geldt er een avondklok van 23.00 tot 06.00 uur. Op regionaal niveau kan er worden bepaald om hier een uur van af te wijken.
Social Distancing 1,5 meter
Quarantaine Bij aankomst in Spanje is in quarantaine gaan niet nodig. Na een verblijf in Spanje ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Wanneer de test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Meer informatie over thuisblijven bij aankomst in Nederland vind je hier. De thuisquarantaine bij terugkeer geldt niet als je op de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) bent geweest. 
Goed om te weten Het is niet toegestaan om met meer dan 4 personen samen te komen.

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie? 

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Spanje

Coronatest heenreis Reizigers vanaf 6 jaar die per vliegtuig of boot Spanje inreizen dienen binnen 72 uur voor aankomst in Spanje een PCR-, LAMP-, of TMA-test te laten afnemen met een negatief resultaat. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure. 
Coronatest terugreis Voor de terugreis naar Nederland dienen reizigers vanaf 13 jaar zich binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland te laten testen middels een NAAT(PCR)-test. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie. De testverplichting voor de terugreis geldt niet voor reizigers die op de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) zijn geweest.
Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Gezondheidsverklaring Spanje Reizigers die per vliegtuig of boot naar Spanje reizen dienen een FCS formulier in te vullen. Deze gezondheidsverklaring vul je via deze website in. Als je de verklaring hebt ingevuld (dit dien je binnen 48 uur voor aankomst in Spanje te doen), ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij aankomst in Spanje. Bekijk de FAQ van de Spaanse overheid voor meer informatie.
Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen naar en binnen Spanje

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Spanje. 

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.
Met eigen auto Wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.
Autohuur Mogelijk met beperkingen. Raadpleeg de website van de desbetreffende verhuurder voor meer informatie.
Openbaar vervoer Het dragen van een mondkapje is verplicht. Op Gran Canaria, Fuerteventura en Tenerife draait het openbaar vervoer op 50% van de normale capaciteit.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Spanje kan ondernemen. 

Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie. 
Stranden Toegankelijk
Restaurants Geopend met beperkingen zoals het dragen van een mondkapje (behalve aan tafel), een maximale groepsgrootte van 4 personen en mogelijke verschillen per regio. Op Gran Canaria is de horeca open tot 22.00 uur met een beperkte capaciteit van 50% op het terras. In Malaga is de horeca geopend tot 22.30 uur. In Alicante is de horeca open tot 18.00 uur met een volledige capaciteit. En op Mallorca sluit de horeca om 17.00 uur met een beperkte capaciteit van 30%. 
Winkels Supermarkten en levensmiddelenwinkels zijn open. Ook niet-essentiële winkels gaan mondjesmaat open.  

Meer lezen over de specifieke coronamaatregelen in Spanje?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Spaanse overheid.

Vakanties Spanje (756)

Veelgestelde vragen Spanje

Op onze pagina corona maatregelen Spanje vind je alle actuele informatie.  

Als je naar Spanje gaat, dien je binnen 72 uur voor je aankomst een coronatest te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze corona maatregelen pagina van Spanje. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan de PCR-test pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantainemaatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina Spanje of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt twee gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar Spanje:
1) Een ingevuld FCS formulier. Dit digitale formulier vul je binnen 72 uur voor aankomst in.
2) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen in Spanje. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: corona maatregelen Spanje