Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Last minute Imperia

De Italiaanse Bloemenriviera als vakantiebestemming is een uitstekende keuze, al helemaal tijdens een Last Minute Imperia. Langs de kust van dit schilderachtige dorpje lonken gekleurde gebouwen en goudgele stranden. Combineer dat met een centrum vol historie, winkels en marktjes en je verveelt je geen moment. Elke avond een pizza Margarita of pasta Carbonara en je Last Minute Imperia is compleet.

Schilderachtige omgeving van Imperia

Zie het voor je: een schilderachtig dorpje gelegen op een heuvel aan de Bloemenriviera. Dat is het Italiaanse Imperia. Een plaatje om te zien met de gekleurde gebouwen en het havengebied. Imperia bestaat uit twee delen: Porto Maurizio en Oneglia. In de 19e eeuw samengesmolten, maar de scheiding zie je nog steeds. Interessante bouwwerken vind je in Porto Maurizio, met de Duomo di San Maurizio als grootste kerk van Ligurië. Oneglia is hét gebied voor de shoppers met vele winkels. Ook neem je hier een échte pizza of pasta terwijl je uitzicht hebt op zee. Vergeet niet op maandag of donderdag naar het kerkplein te gaan. Dat wordt heerlijk neuzen tussen de vele kraampjes van de markt van Imperia.

Zwemmen met uitzicht op kleurrijk Imperia

Langs de kust van Imperia lonken niet alleen gekleurde gebouwen, ook zijn er verscheidene stranden. Zoals Borgo Prino, waar je behalve een zandstrand verderop kiezel- en rotsstranden hebt. Hier neem je tijdens een verfrissende duik een uitzicht op de kleurrijke huizen mee. Vanaf het luxe appartement van TUI ben je er zo. Deze ligt tussen de uitgestrekte olijfgaarden bovenop de heuvel. Even de heuvel af en je zwemt in de Ligurische Zee. Bijzonder word je Last Minute Imperia al helemaal tijdens een bootexcursie vanaf Port Maurizio. Misschien zie je hier en daar wel een dolfijn de lucht in springen.

Bekijk alle Last Minutes Imperia (1)