Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute San Gimignano

Een ding valt meteen op tijdens een Last Minute naar San Gimignano. De hoge torens, die het Italiaanse stadje al sinds de middeleeuwen domineren. Wie de klim naar de top van de Torre Grosso waagt, wordt tijdens een vakantie in Toscane getrakteerd op een betoverend uitzicht over de beroemde heuvelen. Maar sla ook de andere bezienswaardigheden zoals de kerken in de stad niet over. Die van binnen verrassend kleurrijk zijn.

Last Minute San Gimignano
Bekijk alle Last Minutes San Gimignano (2)

De hoge torens van San Gimignano

Middeleeuwse torens tellen. Dat kan tijdens een Last Minute naar San Gimignano. In het centrum van het ommuurde stadje in Toscane vind je er maar liefst 14! Gebouwd door de welvarende families, om hun rijkdommen te tonen. Al van verre zie je de silhouetten van de bouwwerken, die de stad al eeuwenlang domineren. Onze aanrader: zoek tijdens een vakantie in San Gimignano een mooie toren uit om te beklimmen. De Torre Grosso bijvoorbeeld, gelegen aan het Palazzo Populo. Vanaf 54 meter hoogte heb je een betoverend uitzicht over de rode daken van de stad en het groene heuvellandschap, waar Toscane zo bekend om staat.

De verrassende bezienswaardigheden van Toscane

De middeleeuwse torens mogen dan indrukwekkend zijn, er valt tijdens een Last Minute in San Gimignano nog veel meer te zien. Struin door de smalle geplaveide steegjes, prachtig versierd met gietijzeren balkons en bonte bloemenpracht. Breng ook vooral een bezoek aan een van de vele kerken in de stad. En laat je niet misleiden door de sobere buitenkant van bijvoorbeeld de Collegiata Santa Maria Assunta. Want de binnenkant van de kerk is beroemd om de fresco's, die de wanden van het heiligdom geheel bedekken. En sla ook de Sant'Agostino niet over, met een marmeren altaar en felgekleurde gebrandschilderde ramen. Kun je daarna meteen neerstrijken op een van de terrasjes op het pleintje voor de kerk. Wordt het pasta of pizza tijdens een vakantie in Italië?

Bekijk alle Last Minutes San Gimignano (2)