NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Borgo

Zeilen, zwemmen, kajakken, waterfietsen... Tijdens een vakantie in Borgo hoef je niet te kiezen. Want dit dorp aan de oostkust van Corsica biedt alles voor een verblijf vol watersport. Het appartement waar je slaapt, ligt precies tussen het Biguglia-binnenmeer en de Middellandse Zee in. Na een actief dagje op het water, rust je uit op het witte zand van het Marana-strand. Morgen erop uit? Rijd dan eens naar havenstad Bastia.

Vakantie Borgo

Appartement Borgo

Aan de ene kant een diepblauw meer en aan de andere kant een wit zandstrand langs de Middellandse Zee. Dat is de omgeving van een appartement in Borgo. En dan vergeten we de geurige kastanje bossen nog. Borgo is dan ook echt iets voor natuurliefhebbers. Het dorp ligt op het Franse eiland Corsica bij zowel het Biguglia-meer als het Marana-strand. Met een goed stel wandelschoenen en een paar slippers kom je een heel eind tijdens de zonvakantie. En vergeet ook de camera niet, want bij het meer spot je flamingo’s en aalscholvers.

Tussen meer en zee in Borgo

Een vakantie in Borgo is geknipt voor waterliefhebbers. Je overnacht in dit dorp aan de oostkust van Corsica namelijk tussen een meer en de zee. Het appartement van TUI ligt tussen het Biguglia-binnenmeer en de Middellandse Zee in. Zo sta je met een paar passen al op het witte zand van het lange Marana-strand. Hier ga je relaxen op je badhanddoek en huur je een waterfiets of kajak voor een actief dagje op het water. En wandel je door het pijnbomenbos rondom het appartementencomplex? Dan zie je al gauw het Biguglia-meer, waar zo'n 250 vogelsoorten rondvliegen. De flamingo is daarvan ongetwijfeld de opvallendste.

Eropuit naar Borgo en Bastia

Het oude dorpje Borgo bereik je vanaf het strand van Marana in een half uur. Daarbij rijd je bijna helemaal rondom het meer van Biguglia. Borgo zelf is een klein dorp met een 17e-eeuwse kerk, enkele terrasjes en restaurants. Vooral het uitzicht is onvergetelijk, want Borgo ligt bovenop een heuvel. Ook de nabijgelegen stad Bastia is een bezoek waard tijdens je vakantie in Borgo. Vanaf het appartement rijd je er in 20 minuten heen. Aan de haven vind je een mix van Franse bistro's en Italiaanse trattoria's. Terwijl je op een terras nipt van een espresso, kijk je uit op gekleurde huizen en de kerk van Saint-Jean-Baptiste met zijn twee torens.