Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Borgo

Vakantie Borgo

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Corsica
  4. Borgo

Zeilen, zwemmen, kajakken, waterfietsen... Tijdens een vakantie in Borgo hoef je niet te kiezen. Want dit dorp aan de oostkust van Corsica biedt alles voor een verblijf vol watersport. Het appartement waar je slaapt, ligt precies tussen het Biguglia-binnenmeer en de Middellandse Zee in. Na een actief dagje op het water, rust je uit op het witte zand van het Marana-strand. Morgen erop uit? Rijd dan eens naar havenstad Bastia.

Vakantie Borgo

Appartement Borgo

Liefhebbers van de natuur kunnen hun hart ophalen tijdens een verblijf in een appartement in Borgo. Dit dorpje is gebouwd op een berghelling op het Franse eiland Corsica en wordt omgeven door kastanjebomen, lavendel en maquis. Het appartement van TUI ligt overigens in het hart van een dennenbos waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het is mogelijk om voordelig een fiets te huren bij het familieresort. Trap zeker eens naar het Meer van Biguglia waar je vele soorten watervogels, de purperreiger en de grote aalscholver, kunt spotten.

Het appartement in Borgo is vanwege de ligging direct aan het strand ook de ideale uitvalsbasis voor een zonvakantie op Corsica. Binnen no time sta je bij het Lido de la Marana, een zandstrand van maar liefst 5 kilometer lang. Plof hier na de actieve fietstocht neer op het strand of neem een frisse duik in de Middellandse Zee. 

Tussen meer en zee in Borgo

Een vakantie in Borgo is geknipt voor waterliefhebbers. Je overnacht in dit dorp aan de oostkust van Corsica namelijk tussen een meer en de zee. Het appartement van TUI ligt tussen het Biguglia-binnenmeer en de Middellandse Zee in. Zo sta je met een paar passen al op het witte zand van het lange Marana-strand. Hier ga je relaxen op je badhanddoek en huur je een waterfiets of kajak voor een actief dagje op het water. En wandel je door het pijnbomenbos rondom het appartementencomplex? Dan zie je al gauw het Biguglia-meer, waar zo'n 250 vogelsoorten rondvliegen. De flamingo is daarvan ongetwijfeld de opvallendste.

Eropuit naar Borgo en Bastia

Het oude dorpje Borgo bereik je vanaf het strand van Marana in een half uur. Daarbij rijd je bijna helemaal rondom het meer van Biguglia. Borgo zelf is een klein dorp met een 17e-eeuwse kerk, enkele terrasjes en restaurants. Vooral het uitzicht is onvergetelijk, want Borgo ligt bovenop een heuvel. Ook de nabijgelegen stad Bastia is een bezoek waard tijdens je vakantie in Borgo. Vanaf het appartement rijd je er in 20 minuten heen. Aan de haven vind je een mix van Franse bistro's en Italiaanse trattoria's. Terwijl je op een terras nipt van een espresso, kijk je uit op gekleurde huizen en de kerk van Saint-Jean-Baptiste met zijn twee torens.