Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Castries

Vakantie Castries

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Hérault
  4. Languedoc & Roussillon
  5. Castries

Waan u dit jaar tussen de wijngaarden van Languedouc-Roussilion tijdens uw vakantie Castries. Dot Franse dorpje laat duidelijk de sporen van vroeger zien door het statige kasteel met prachtig uitzicht en een Franse tuin, waar u een oase van rust ontmoet. U verblijft middenin de wijngaarden in een kingsize villa, de ideale uitvalsbasis voor een culturele dagtrip. Wat dacht u bijvoorbeeld naar Montpellier, met haar eigen 'Arc de Triomphe'?   

Vakantie Castries

Vakantie in Renaissance stijl  

Wanneer u Castries binnenkomt, komt u binnen in een oase van rust en het Chateau de Castries zal u waarschijnlijk ook meteen opvallen. Deze bezienswaardigheid van dit Franse dorpje, gelegen in de streek Languedoc-Roussillon, laat nog goed de sporen van de Renaissance zien.
Vanaf het renaissance kasteel heeft u een goed uitzicht over de stad en is geheel toegankelijk voor iedereen. Rondom het kasteel vindt u een prachtige aangelegde tuin en daarachter vindt u een aquaduct uit 1670 van zo’n 7 kilometer te zien. Het aquaduct werd gebruikt om water naar de vijvers en watervallen te leiden.

Hierna kunt u terug keren naar uw kingsize villa, gelegen te midden van de uitgestrekte wijngaarden. Nadat u bent afgekoeld in uw privézwembad wandelt u binnen een paar minuten het centrum in, of geniet u van een lokale Muscato wijn, waar Castries bekend om staat.

Montpellier: ‘klein Parijs’

Naast rust en historie kunt u tijdens een vakantie Castries meer van de omgeving van de regio Languedouc-Roussilion ontdekken. Het vakantiepark van TUI ligt op 30 autominuten afstand van Montpellier, ook wel ‘Parijs in het klein’ genoemd, vanwege  haar eigen Arc de Triomphe en vele smalle straatjes met tal van winkels in het oude centrum. 
Wat je in Parijs niet vindt, maar in Montpellier wel, zijn de palmbomen langs de straten en langs het strand aan de Zuid-Franse kust aan de Middellandse Zee met witgoud zand. De universiteitsstad Montpellier is een stad van architectuur en design, dat vooral terug te zien is in de wijk Port Marianne, waardoor u een lange fiets- of wandeltocht kunt maken.
Wanneer u ook nog een beetje cultuur wilt snuiven, kunt u terecht in het centrum Place de la Comédie, waarlangs statige herenhuizen en cultuurrijke musea gevestigd staan.