Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Franche-Comte

Vakantie Franche-Comte

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Franche-Comte

Liefhebbers van een actieve vakantie in de natuur kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie in Franche-Comté. Deze streek in Oost-Frankrijk staat bekend om zijn indrukwekkende berglandschap en vele meren, rivieren en spectaculaire watervallen. Verblijf in een luxe stacaravan of ingerichte bungalowtent op een van onze campings en ontdek de prachtige omgeving al wandelend of tijdens een kanotocht. 

Vakantie Franche-Comte

Actieve vakantie in Franche-Comté

Een vakantie naar Franche-Comté staat garant voor een actieve vakantie in de natuur met tal van watersportmogelijkheden. De streek in Oost-Frankrijk ligt ingeklemd tussen de Vogezen en de Jura en kent een indrukwekkend berglandschap met vele meren en rivieren. Dit zul je vooral zien in het Franse regionale natuurpark Parc naturel régional du Haute-Jura. 

Wil je dicht bij de natuur verblijven? Dan is een kampeervakantie in Franche-Comté het ideale antwoord. Kies bijvoorbeeld voor een camping in Clairvaux en verblijf aan de oevers van het Lac de Clairvaix. Geniet op het strand en de grasweiden van de zon of ontdek het meer vanuit een kano. Je kunt ook kiezen voor een verblijf op een luxe camping in Mesnois. Vanuit hier sta je zo bij de watervallen van Hérisson. De rivier de Hérisson stort hier in een groene omgeving via zeven watervallen naar beneden. Spectaculair!

Middeleeuws Rougemont

Wie culturele bezienswaardigheden wil bewonderen tijdens een vakantie in Franche-Comté, kiest voor een vakantie op de camping in Bonnal. Vanaf hier ben je in no time in Rougemont. Dit dorp werd gesticht in de middeleeuwen en vandaag de dag kun je de overblijfselen van een kerk uit die periode bekijken. Rougemont staat vooral bekend om zijn pastelkleurige huizen en vele bloemenperkjes dus een wandeling is aan te raden. Steek bij terugkomst op de camping in Bonnal de barbecue aan en kom even tot rust.