Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Olonne sur Mer

De naam verklapt het al: tijdens een Vakantie Olonne sur Mer, een gezellig plaatsje in het Franse departement Vendée, is het strand nooit ver weg. Ga lekker zonnebaden op het Plage Sauveterre zandstrand of maak een wandeling langs de betoverende kustlijn bij Chateau d’Olonne. Of breng een bezoek aan de dierentuin Zoo des Sables d’Olonne. Rapidement à Olonne sur Mer!

Strandvakantie in Olonne sur Mer

Het Franse plaatsje Olonne sur Mer bevindt zich in het departement Vendée, in de regio Pays-de-la-Loire. De naam verklapt het eigenlijk al: sur Mer betekent namelijk aan zee, dus voor een strandvakantie ben je hier aan het juiste adres. Begin je Vakantie Olonne sur Mer goed met een ontspannen dag op het Plage Sauveterre zandstrand. Het strand bevindt zich op loopafstand van het vakantiepark van TUI, ideaal toch? Maar voor een verkoelende duik kun je natuurlijk ook terecht bij één van de zwembaden op het vakantiepark. Zei daar iemand bommetje?!

Ontdek de ruige kustlijn van Chateau d’Olonne

Zin in een uitstapje? Een verborgen pareltje is Chateau d’Olonne op ongeveer 5 kilometer van Olonne sur Mer. Hoewel de naam anders doet vermoeden, vind je in dit dorp geen kasteel. Echter, je vind hier wel een adembenemende kustlijn met hoge kliffen. Maak een strandwandeling over de wandelpaden langs de duinen en geniet van de ongerepte ruige natuur. Wie liever wat meer bedrijvigheid om zich heen heeft kan terecht in het bruisende Sables d’Olonne op zo’n 10 minuten rijden van Olonne sur Mer. Struin over de gezellige promenade en strijk neer op een terrasje voor een verkoelend drankje. Dit is de ideale plek om lekker mensen te kijken en zorgeloos te genieten van de zon.

Aapjes kijken in Zoo des Sables d’Olonne

Ben je op familievakantie in Olonne sur Mer? Dan is een bezoek aan de dierentuin Zoo des Sables d’Olonne een aanrader! Bekijk bijzondere diersoorten zoals de Australische ibis en de Zuid-Amerikaanse tapir. En wat dacht je van de diepblauwe Hyacinthara, de grootste papegaaiensoort ter wereld? Vervolgens begeef je je weer naar het centrum van Olonne sur Mer om de dag af te sluiten in een gezellig restaurant. Wordt het de plat du jour? Of toch liever à la carte?

Bekijk alle vakanties Olonne sur Mer (1)