Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Pont à Mousson

Vakantie Pont à Mousson

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Lotharingen
  4. Pont à Mousson

Cultuurliefhebbers komen ogen tekort tijdens een vakantie Pont á Mousson Cedex. Dit Franse stadje in de regio Lotharingen dankt zijn gezicht aan de historische gebouwen. Het begint al bij het wakker worden, want het hotel van TUI is gevestigd in een oud klooster. Neem ook een kijkje bij de gotische Saint Martin kerk voordat je in een van de restaurants van een goed glas wijn of een likeurtje van de Mirabel vrucht proeft.

Een culturele vakantie in Pont á Mousson Cedex

Schilderachtige landschappen en historische gebouwen komen samen tijdens een vakantie Pont á Mousson Cedex. Dit historische stadje ligt net over de grens met Duitsland in de Franse regio Lotharingen. Overnachten doe je tijdens de culturele vakantie in een klooster dat vroeger bewoond werd door de norbertijnen. De mysterieuze gangen en smalle trappen zijn absoluut een verkenning waard. Bezoek in Pont á Mousson Cedex ook eens de middeleeuwse Saint Martin kerk. In de muren van deze gotische kerk ontdek je kogelgaten van kogels die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn afgevuurd. Na een dag vol sightseeing kun je op Place Duroc een restaurant opzoeken en smullen van een quiche lorraine.

Fietsen door het natuurpark van Lotharingen

Omdat Pont á Mousson Cedex aan de rand van het regionaal natuurpark van Lotharingen ligt is het een aanrader om de fiets mee te nemen. Dit natuurgebied ligt bezaaid met dichte bossen, heldere meertjes en wijngaarden. Om over de boomgaarden waar de ´gouden vrucht´ de mirabel groeit nog maar te zwijgen. Tijdens een vakantie Pont á Mousson Cedex kun je van deze vrucht proeven in de vorm van een likeurtje. Uitrusten van het fietsen doe je bij het Lac de Madine of bij een authentieke wijnboerderij. Wist je trouwens dat Pont á Mousson Cedex aan de rivier de Moezel ligt? Je kunt deze rivier helemaal volgen tot aan de middeleeuwse stad Nancy.

Bekijk alle vakanties Pont à Mousson (1)