Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Toulouse

Vakantie Toulouse

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Midi-Pyreneeën
  4. Toulouse

In het zuiden van Frankrijk ligt de ruimtevaart hoofdstad van Europa: Toulouse. Deze titel draagt Toulouse sinds de 20ste eeuw, maar de historie van deze stad gaat veel verder terug. Bezoek bijvoorbeeld bezienswaardigheden als het Romeinse Vomitorium of de 12e eeuwse pelgrimskerk Saint-Sernin. Ook een boottocht over het historische Canal du Midi is een must tijdens een vakantie Toulouse.

Vakantie Toulouse

Europese hoofdstad van de ruimtevaart

Vakantiegangers met een passie voor lucht- en ruimtevaart hoeven zich geen minuut te bedenken wanneer wij Toulouse zeggen. Dit Zuid-Franse plaatsje is namelijk de ‘Europese hoofdstad van de ruimtevaart’. Niet alleen vind je hier de fabrieken van de Airbus Group, ook het Toulouse Space Centre is hier gevestigd.

Wie op familievakantie in Toulouse is, kan een bezoek brengen aan het ‘Cité de l'espace’. In dit park leer je op een heel bijzondere manier meer over de ruimtevaart. Zweef bijvoorbeeld door ruimtes zonder zwaartekracht of bekijk de exclusieve ruimtevaartmodellen.

La ville rose

Toulouse heeft zich echter al veel eerder op de kaart gezet, nog voordat het deze titel kreeg in de 20ste eeuw. De stad kent een lange historie en er zijn dan ook vele historische bezienswaardigheden zoals het Vomitorium. Dit was de plek waar artiesten in Romeinse tijden het toneel betraden van het amfitheater van Toulouse. Onmisbaar is ook het Capitole de Toulouse: het prachtige stadhuis en theater aan het grootse plein ‘Place du Capitole’.

Vanaf het hotel van TUI ben je ook snel bij de Saint-Sernin de Toulouse. Deze kerk uit de 12e eeuw is één van de vijf grote pelgrimskerken op de route naar Santiago de Compostella. Het is bovendien het grootse romaanse gebouw van Europa.

Typerend voor Toulouse zijn ook de nauwe straten met gebouwen opgetrokken uit roze bakstenen. Hierdoor wordt Toulouse ook wel ‘la Ville Rose’ genoemd.

Varen over het Canal du Midi

Wie even geen zin meer heeft om te lopen en het liefst wat rust opzoekt, zit goed tijdens een vakantie in Toulouse. De stad wordt namelijk in tweeën gespleten door het beroemde Canal du Midi; een kanaal dat via Toulouse richting de Middellandse Zee stroomt door de Midi Pyreneeën. Ontdek het groene gebied le Lauragais ten zuiden van Toulouse tijdens een boottocht langs de oevers omlijst door bomen en wandelpaden.