Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Vendée

Vakantie Vendée

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Vendée

Rijd met eigen auto de Franse Vendée tegemoet en geniet van een rustige vakantie met het hele gezin. De westelijke regio, grenzend aan de Golf van Biskaje, bestaat uit langzaam aflopende stranden, fotogenieke natuurgebieden en unieke eilandjes. Tel daar de surfstranden bij op en het feit dat je tijdens een vakantie Vendée de sterke getijde kunt bekijken en je snapt dat de zonvakantie hier enorm afwisselend is.

Appartement Vendée

Weilanden met heggetjes en lange zandstranden aan zee. Het had Noord-Holland kunnen zijn, maar dit beeld vind je ook in het Franse departement de Vendée. Tijdens een strandvakantie naar de Franse westkust verblijft u in La Baule aan de Côte d'Argent met het langste zandstrand van Europa. Het strand van La Baule is al 12 kilometer lang en ligt op loopafstand van het appartement van TUI. Voor wat beweging kun je hier heel goed surfen op de Atlantische Oceaan. Of strek de benen en wandel over de moderne Avenue du Général de Gaulle waar veel modewinkels, restaurants en zelfs een bioscoop te vinden zijn. 's Avonds kunt u een gokje wagen in het casino van deze mondaine badplaats, of dansen bij 'Icône Club'. Wie tijdens een vakantie in een appartement in de Vendée een ander gezicht van dit departement wil ontdekken, kan naar het natuurpark Brière afreizen. Dit waterrijke natuurgebied is erg leuk om vanuit een bootje te verkennen.

Bekijk alle appartementen Vendée (2)

Een rustige familievakantie in Frankrijk

Ondanks zijn fotogenieke natuurgebieden, unieke eilandjes en langgerekte zandstranden is de Franse Vendée grotendeels onontdekt. Voor rustzoekers is de regio in het westen van Frankrijk, grenzend aan de Golf van Biskaje, een ideale vakantiebestemming. En bij TUI bereik je die met eigen auto. Wel zo makkelijk. Kies bijvoorbeeld voor een kleinschalige camping in het duingebied van Batz sur Mer en loop de witte zandstranden tegemoet met je slippers. Omdat de stranden hier geleidelijk aflopen in de Atlantische Oceaan is het water ondiep en kalm. Ideaal voor (kleine) kinderen.

Waterpret in de Vendée

De ene dag surfen op de hoge golven van de Atlantische Oceaan en de volgende dag kanoën door het ‘Groene Venetië’. Je doet het tijdens de vakantie Vendée vanaf het luxe vakantiepark in Longeville-Sur-Mer. Begin de dag met een vers gebakken croissantje en fiets vervolgens het surfstrand ‘Plage des Conches’ tegemoet. Wie de andere kant op fietst komt terecht in het natuurgebied Marais Poitevin met zijn vele waterwegen. ‘La Venise Verte’ ontdek je het best met een kano. Bij terugkomst bij de vakantiewoning van TUI kun je ontspannen. Steek bijvoorbeeld de barbecue aan.

Van de cultuur op Île Noirmoutier proeven

Zorg dat je de vakantie Vendée goed timet, want als je kiest voor het luxe appartement op Île Noirmoutier heb je te maken met de sterke getijde. Het eiland is via de Passage du Gois alleen met eb te bereiken. Bij vloed staat de weg compleet onder water. Leuk om een keer naar te kijken! Eenmaal op Île Noirmoutier word je welkom geheten door de vele zoutmoerassen. Dat je hier tijdens de zonvakantie smult van verse oesters staat buiten kijf. En ook de exclusieve La Bonotte aardappelen, die alleen op dit eiland verkrijgbaar zijn, moet je een keer proberen. Dat is nog eens cultuur proeven!

Bekijk alle vakanties Vendée (15)