COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
La Chapelle Hermier

Vakantie La Chapelle Hermier

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Pays de la Loire
  4. Vendée
  5. La Chapelle Hermier

Ben je op zoek naar een vakantie aan het water afgewisseld met culturele uitstapjes? Dan ben je in La Chapelle-Hermier op de juiste plek. Dit is een klein stadje dat zich tussen de stranden van de Vendée, de oceaan en de coulisselandschappen bevindt. Bovendien maak je kennis met het meer ‘Lac du Jaunay’, waar je in kunt zwemmen. Maak een wandeling langs het meer, kijk naar de vele vissers en rij naar het plaatsje ‘Coëx’ om de plaatselijke markt te bezoeken. Wat je voorkeur ook heeft, La Chapelle-Hermier heeft voor ieder wat wils.

Vakantie La Chapelle Hermier

Snoeken spotten in La Chapelle-Hermier

Tijdens je vakantie in La Chapelle-Hermier maak je kennis met het prachtige ‘Lac du Jaunay’. Ontvlucht de drukte op de camping en ontspan aan dit meer. Neem een duik, huur een waterfiets of maak een wandeling langs de oever. Vanaf de 5-sterren camping van TUI ben je er binnen 5 minuten via een bospaadje, een ideale afstand tijdens je familievakantie. Voor de vissers onder ons is een autovakantie naar La Chapelle-Hermier een groot succes. Je mag namelijk aan het meer het hele jaar door vissen op onder andere karpers en snoeken. Bovendien mag je er ook in de nacht vissen, wat het extra bijzonder maakt. Niet alleen aan het water gebeurt er veel, er zijn ook veel vogelspotters te vinden vanwege de vele trekvogels die dit meer kiezen als broedplaats. Kortom, rondom het meer is genoeg te zien en doen!

Struinen over de markt in Coëx

Wil je iets meer van de omgeving zien? Stap dan de auto in en rij bijvoorbeeld naar ‘Challans’, dat op ongeveer 25 kilometer van La Chappele-Hermier ligt. Breng een bezoek aan het historische monument ‘La commanderie de Coudrie’. Dit monument is sinds de 12e eeuw een aantal keer verwoest, maar altijd opnieuw herbouwd en is het heiligdom van de stad. Ben je op zoek naar een plaatsje dichtbij de camping? Op 5 km afstand ligt het plaatsje Coëx waar je op zaterdag inkopen kunt doen op de plaatselijke markt om die vervolgens ‘s avonds op de barbecue te bakken en braden. Eindig je dag in het waterpark van de 5-sterren camping van TUI, drink een glaasje wijn en proost op een overgetelijke vakantie La Chapelle-Hermier.