VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vienne

Vakantie Vienne

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Vienne

In de onontdekte Franse streek Vienne kunnen zowel natuurliefhebbers als cultuurfanaten hun hart ophalen. Kies bijvoorbeeld tijdens een vakantie Vienne voor een fietstocht langs de Rhône rivier en bezoek de wijngaarden van de Rhônevallei. Of ga kajakken over de Varéze rivier bij de camping van TUI. Voor een culturele dag uit moet je in de stad Vienne zijn. Hier struikel je over de Romeinse momenten zoals de tempel van Keizer Augustus.

Vakantie Vienne

Fietsen langs de wijngaarden van de Rhône

In het oosten van Frankrijk, net onder de stad Lyon, is de vruchtbare streek Vienne een ideale vakantieplek voor rustzoekers. Zowel voor liefhebbers van natuur als cultuurfanaten valt er tijdens een vakantie Vienne genoeg te ontdekken. Zo verblijf je met TUI op een luxe camping bij het dorpje Vernioz. De camping ligt aan de Varéze rivier waar je naar hartenlust kunt vissen en kajakken. Al kun je ook de fiets opstappen voor een tocht langs de Rhône rivier. Onderweg passeren wijngaarden de revue en proef je bij een van de boerderijen van de heerlijke wijnen uit de Rhônevallei. Neem je favoriet gerust mee terug naar de camping in Vienne om tijdens het barbecueën na te genieten.

Een culturele dag in de Romeinse stad Vienne

Tijdens een vakantie Vienne kun je niet om de gelijknamige stad heen. In deze Romeinse stad op 20 minuten rijden van de camping van TUI struikel je over de historische schatten. En omdat Vienne onontdekt is hoef je geen uren in de rij te staan om de bezienswaardigheden te bezoeken. Vooral de ‘Temple d’Auguste et de Livie’ die in opdracht van Keizer Augustus is gebouwd is een bezoek waard. De tempel is nog geheel intact en een van de mooiste klassieke bouwwerken van Frankrijk. Cultuurliefhebbers kunnen in Vienne ook het ‘Théatre Romain’ bezoeken en hier klassieke concerten en toneelvoorstellingen bijwonen. Vergeet je camera niet mee te nemen!