VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Assenza Di Brenzone

Vakantie Assenza Di Brenzone

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Gardameer
  4. Veneto
  5. Assenza Di Brenzone

In het noorden van Italië ligt het grootste meer van het land, het Gardameer. Aan de westelijke oever van het meer kijken diverse kleine dorpen uit over het heldere water, waar Assenza di Brenzone er een van is. Loop door de smalle straten van het pittoreske centrum, langs de 12e eeuwse kerk San Nicola, of maak een bergwandeling over de Monte Baldo. In de avonds schuif je in een restaurant aan tafel voor een pizza of een bord pasta met uitzicht over het meer.

Vakantie Assenza Di Brenzone

Assenza di Brenzone aan het Lago di Garda

Aan de westoever van het grootste meer van Italië, het Gardameer, ligt Assenza di Brenzone. Dit kleine dorp is gelegen op een helling van de Monte Baldo bergketen. Vanaf het 4 sterren appartement van TUI kijk je uit over het heldere water van het meer, met het gebergte van de westoever dat aan de overkant lonkt. Wandel langs het water, of bezoek de middeleeuwse kerk San Nicola uit de 12e eeuw. Geniet ’s avonds van een heerlijke pizza of een bord pasta in een van de restaurants, terwijl de zon langzaam haar laatste licht werpt over het meer. Een schilderachtig plaatje!

Wandelen op de Monte Baldo

Wie tijdens de vakantie in Assenza di Brenzone graag wandelt maakt hier een schitterende tocht over het rotsachtige landschap van de Monte Baldo. Er worden regelmatig wandeltochten georganiseerd. Pittig, maar wel de moeite waard. Een kabelbaan neemt je mee naar de top van de berg. Vanaf de top heb je een schitterend panorama over het Gardameer en de vele kleine karakteristieke dorpen direct aan het water. Hier zie je pas echt hoe groot het meer nu eigenlijk is.