Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Sant' Antioco

Bewonder tijdens je volgende vakantie de groene natuur en rijke historie van Sant' Antioco. Het Italiaanse schiereiland is met een brug verbonden met Sardinië en wordt ook wel Klein Sardinië genoemd. De ongerepte zandstranden bij Calasetta, zoals La Salina en Cussorgia zijn het populairst. Het heldere water van de Tyrreense Zee maakt het plaatje compleet. De catacomben van Sardinië zorgen voor een historisch tintje tijdens je vakantie Sant' Antioco.

Sant' Antioco: klein Sardinië

Sant' Antioco is klein eiland ten zuidwesten van het Italiaanse eiland Sardinië. Met een brug worden deze twee eilanden verbonden. Sant’ Antioco wordt dan ook klein Sardinië genoemd. Opvallend bij aankomst op het eilandje is de lagune, waar het hele jaar door flamingo’s en reigers in staan, met daarachter het gelijknamige schilderachtige dorpje. Het eiland kent prachtige groene natuur en een rijke geschiedenis. Zo zijn op bijna elke heuvel van het eiland de resten van Nuraghi, torens uit de bronstijd, zichtbaar: de archeologische schatten van Sardinië.

Goed vertoeven op verlaten stranden

De camping van TUI ligt in het authentieke dorpje Sant’ Antioco. Een van de hoogtepunten van Sant’ Antioco zijn de prachtige verlaten stranden. De zandstranden bij Calasetta, La Salina en Cussorgia, zijn nog ongerept. Het heldere water van de Tyrreense Zee maakt daarbij het plaatje compleet. In het dorp komt de rijke geschiedenis naar boven met onder andere de Basilica di Sant' Antioco Martire. Daal onder leiding van een gids af in de catacomben van de basiliek om meer te leren van de eeuwenoude graven, de kerk, het stadje en haar naamgever: Antiochus van Sulcis. Ook zijn andere dorpjes op het eiland te bewonderen tijdens een vakantie Sant’ Antioco. Ben je bijvoorbeeld een visliefhebber, ga dan een avondje naar Calasetta voor een heerlijk diner in een van de gezellige visrestaurants.

Bekijk alle vakanties Sant' Antioco (2)