Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Saronno

Vakantie Saronno

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Lombardije
  4. Saronno

Fijnproevers, kunstaanbidders én shopliefhebbers halen hun hart op tijdens een vakantie in Saronno in Noord-Italië. Verwen de smaakpapillen met een proeverij in een Disaronno distilleerderij. Of vergaap je aan prachtige bezienswaardigheden in de Madonna dei Miracoli kerk, namelijk de fresco’s van Luini. En dankzij de ligging op 20 minuten afstand van Milaan is een uitstapje naar dé modestad van Italië zo gemaakt.

Vakantie Saronno

Fijnproeven en kunst aanbidden in Saronno

Saronno in het noorden van Italië, gelegen op 2 uur vliegen of ongeveer 10 uur rijden met de auto, is een top bestemming voor fijnproevers en kunstaanbidders. De stad in de regio Lombardije prikkelt de zintuigen namelijk met prachtige bezienswaardigheden en heerlijke specialiteiten! Tijdens een vakantie in Saronno proef je de bekende Disaronno Amaretto likeur en bewonder je kleurrijke fresco's van Bernardino Luini. En in het natuurpark Parco delle Groane op maar 10 minuten afstand kom je in een mum van tijd helemaal tot rust tussen de eikenbossen en uitgestrekte heidevelden.

Vervolgens kun je tijdens de stedentrip in Italië meer te weten komen over de bekende likeur van Saronno, de Disaronno Amaretto. Volgens geruchten is deze likeur ontstaan als een cadeau van Luini’s muze aan hem. Wie tijdens de vakantie in Saronno een Disaronno distilleerderij bezoekt wordt verwelkomd door een typerende amandelgeur. Even later kom je te weten hoe de bekende Disaronno likeur gemaakt wordt en kan een proeverij natuurlijk niet overgeslagen worden.

Shoppen in modestad Milaan

Naast fijnproevers en kunstaanbidders zitten shopliefhebbers in Saronno ook helemaal op hun plek. De stad is namelijk ideaal gelegen om naar de zuidelijkere regionen in Italië af te reizen, zoals Milaan op 20 minuten afstand. Een uitstapje naar dé modestad van Italië is dan ook zo gemaakt tijdens de vakantie in Saronno. Succes gegarandeerd tijdens een bezoek aan de vele winkelketens in de bekendste winkelstraten van Milaan: Corso Buenos Aires en Corso Vittorio Emanuele II. En na het shoppen leiden deze winkelstraten je vanzelf richting het Domplein waar een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië staat, namelijk de Duomo Santa Maria Nascente. Deze immense kathedraal is niet te missen met zijn typerende uiterlijk dankzij de vele torenspitsen. Eenmaal teruggekeerd in het hotel van TUI in Saronno heb je vast mooie foto’s om terug te kijken!