COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Noord-Male Atol

Vakantie Noord-Male Atol

  1. Vakantie
  2. Malediven
  3. Noord-Male Atol

Haal je zwemkleding maar uit de kast: op vakantie in Noord-Male Atol kun je uren zonnen. Inclusief een luxe verblijf in een waterbungalow en prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee. Ga ook eens kopje onder en aanschouw de kleurrijkste vissen en het oogverblindend mooie koraal. Zucht... zwijmel dan niet langer weg bij de bountyplaatjes op internet en reserveer vandaag nog een vakantie naar de Malediven!

Paradijselijke vakantie op de Malediven

Tropische zon, een kraakheldere zee en dan natuurlijk die hagelwitte stranden met wuivende palmbomen. Het klinkt misschien als een cliché, maar de stranden van de Malediven zijn absoluut het uithangbord van deze archipel. Niet voor niets is dit paradijs geliefd voor een romantische huwelijksreis of tropische (winter)zonvakantie. Noord-Malé Atol, wat bij de Malediven hoort, bestaat uit 50 eilandjes, waarvan er zo’n 8 bewoond zijn. Op de parelwitte stranden van deze bountyeilandjes is het genieten van de welkome schaduw van de wuivende palmbomen terwijl het fijne zand tussen je tenen kriebelt en je af en toe een duik neemt in de azuurblauwe lagune. Dankzij het tropische klimaat ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden, dus een duik in de zee is een heerlijke verkoeling! Na aankomst op het vliegveld in de hoofdstad Malé vaar je naar het verblijf van TUI. Kies je voor een luxe villa met jacuzzi of een watervilla op palen in de lagune? De hele dag door staan lekkere hapjes en drankjes voor je klaar, waarna je vol energie het tropische eiland kunt ontdekken.

Struinen over de markt in Malé

Vaar tijdens een vakantie in Noord-Male Atol met een traditionele 'dhoni' naar de hoofdstad Malé, waar meteen de gouden minaret van de eeuwenoude Hukuru Miskiiy in het oog springt. Deze moskee met prachtig beeldhouw- en houtsnijwerk is gebouwd in de 17e eeuw en een historische plek op het eiland. Misschien valt het je op als je verder door Malé wandelt dat er vrij weinig winkels te vinden zijn. Dat klopt. De markten en winkels in de hoofdstad bevinden zich meestal op de 1e verdieping van de gebouwen door het gebrek aan ruimte. Wil je toch naar een markt? Ga dan naar de haven en struin over de lokale vismarkt en groente- en fruitmarkt, waar je smult van exotische vruchten en de beroemde kokosnoot siroop.

Duiken op de Malediven

Noord-Male Atol is tevens hét paradijs voor een duikvakantie op de Malediven. Nergens anders ter wereld zijn de duik- en snorkelmogelijkheden zo fantastisch als hier. Als een grote speeltuin gevuld met kleurrijke vissen oogverblindend mooi koraal. Het heldere water zorgt voor een ongeëvenaard zicht. Trek je wetsuit aan, ga kopje onder en laat je tijdens een vakantie in Noord-Male Atol meevoeren in de wereld van de cirkelvormige onderwaterriffen (de Thila’s), de steile rifwanden met enorme koraaltafels en kom oog in oog te staan met grote bakerhaaien, zeeschildpadden of vleermuisvissen. Ook het wrak Maldives Victory is vanwege het wrak, de walvishaaien en mantaroggen een geliefde plaats voor duikers.

Bekijk alle vakanties Noord-Male Atol (3)