VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Roda de Berà

Vakantie Roda de Berà

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Catalonië
  4. Costa Dorada
  5. Roda de Berà

Het Catalaanse stadje Roda de Berà is de ideale plek voor een culturele vakantie aan de Spaanse Costa Dorada. Waar vroeger de Romeinse 'Via Augusta' weg liep staan nu sfeervolle pleintjes met schaduwrijke arcades en fonteinen. Ook de Romeinse L'arc de Berà is wel een bezoek waard tijdens uw vakantie in Roda de Berà. Maar vanaf de luxe camping kunt u ook op het brede zandstrand ploffen en gaan zonnen aan de Middellandse Zee.

Vakantie Roda de Berà

Wandelen naar de Romeinse tijd

Als u graag de geschiedenis in duikt zit u tijdens een vakantie in Roda de Berà goed. Dit Catalaanse stadje aan de Costa Dorada is bekend vanwege de Romeinse weg 'Via Augusta' die door de stad liep. Het is dan ook niet raar dat u de Romeinse invloeden nog overal tegenkomt als u door het centrum van Roda de Berà wandelt. Niet alleen de oude Romeinse L´arc de Berà is een bezienswaardigheid tijdens uw kampeervakantie, ook op de sfeervolle pleintjes waarvan de huizen schaduwrijke arcades hebben is het goed toeven. De meeste van deze pleinen in Roda de Berà bezitten over een fontein die het sfeervolle plaatje helemaal compleet maakt.

Zonvakantie aan de Middellandse Zee

Als u bij TUI een vakantie in Roda de Berà boekt verblijft u op een 4 sterren camping die geheel in Romeinse stijl is opgetrokken. Met een heus amfitheater en typische Romeinse pilaren en bogen want u zich voor even keizer van dit dorp. Bent u de cultuur even zat? Op een steenworp afstand van uw stacaravan vindt u het Platja Roda de Berà waar u heerlijk kunt zonnen aan de Middellandse Zee. Het brede zandstrand ligt naast de haven van de stad, dus u kunt natuurlijk ook het water op zeilen voor een boottocht naar de stad Tarragona, die ook veel Romeinse schatten bevat.