Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wintersport Zwarte Woud

Romantiek is verzekerd tijdens een wintersport in het Zwarte Woud Dat heeft alles te maken met de pittoreske omgeving van besneeuwde bossen, glooiende bergen en bevroren watervallen. Zo kun je vanuit het luxe hotel in Triberg naar de gelijknamige waterval wandelen. Door de sneeuw natuurlijk. En door de rustige bossen. Verblijf je in Breitnau? Neem dan de ski’s mee, want een dagje skiën van de Feldberg is zo gepiept.

Pittoresk en besneeuwd Zwarte Woud

Romantisch besneeuwde bossen, bevroren watervallen en glooiende bergen vormen het winterwonderland dat het Zwarte Woud heet. De regio in het zuiden van Duitsland is ideaal voor een kort weekendje weg in de sneeuw. Je bent er vanuit Nederland namelijk zo. Vergeet tijdens de wintersport Zwarte Woud vooral de sneeuwschoenen niet mee te nemen. Zo wandel je vanuit het luxe hotel in Triberg zo de rustige bossen in. Loop ook eens naar de Triberger watervallen waarvan een deel bevroren is. Hangende ijspegels rondom het stroompje dat nog wél naar beneden klettert zorgen voor een pittoresk plaatje.

Skiën van de Feldberg

Wie denkt dat je tijdens een wintersport in het Zwarte Woud alleen sneeuwwandelingen kunt maken of kunt langlaufen door de bossen heeft het mis. Helemaal als je kiest voor het sfeervolle en luxe hotel van TUI in Breitnau. Dan sta je namelijk zo in skigebied Feldberg met 26 kilometer aan pistes. En die zijn zowel blauw en rood als zwart van kleur zodat er voor ieder wat wils is. Wist je trouwens dat de Feldberg de hoogste berg van het Zwarte Woud is? Op de top is het uitzicht op de besneeuwde bossen dan ook adembenemend. En met de Hochschwarzwaldcard die je van TUI cadeau krijgt kun je helemaal gratis skiën. Ideaal toch!

Bekijk alle Wintersport vakanties Zwarte Woud (11)