Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie
Vakantie Wallonië

Algemene informatie over Wallonië

Wallonië is het Franstalige gedeelte van België en bestaat uit de provincies Waals-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg en Namen. Als vakantieregio staat Wallonië met name bekend om de Belgische Ardennen. Naast de schitterende natuur van de Ardennen biedt Wallonië de Waalse cultuursteden Luik, Namen, Mons, Charleroi en Tournai. Wat wellicht minder bekend is, is dat in het zuiden van Wallonië een groot merengebied ligt: Lacs de l'Eau d'Heure. Hier kan men uitstekend varen, waterskiën, zwemmen of zeilen. Ook de dorpen van Wallonië zoals Spa en Durbuy zijn een bezoekje waard.

Cultuur van Wallonië

Algemeen

De cultuur van Wallonië kenmerkt zich als bourgondisch. Ook is de cultuur niet los te zien van de Franse taal die in deze regio gesproken wordt.


Eten & drinken in Wallonië

Algemeen

België en daarbij Wallonië staat bekend om zijn bourgondisch georiënteerde keuken.


Geografie van Wallonië

Over het algemeen kent Wallonië hogere reliëf verschillenen dan de andere regio’s van België. Zo ligt de Ardennen bijvoorbeeld op een hoog plateau.

Ligging

Wallonië is het zuidelijke gedeelte van België en bestaat uit de provincies Waals-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg en Namen. In het noorden grenst Wallonië aan Vlaanderen, in het oosten aan Luxemburg en Duitsland, in het zuiden aan Frankrijk.


Kinderen in Wallonië

Ook aan de kleinste gasten van Wallonië is gedacht. Voor de kinderen worden tal van activiteiten georganiseerd zoals kajakken of zeilen. Ook in de natuurparken zullen de kids zich opperbest vermaken.


Natuur & klimaat van Wallonië

Natuur

Wallonië kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Van glooiende regio’s met heuvellanden en valleien tot uitgestrekte bossen en merenlandschappen.


Sport in Wallonië

In Wallonië kan men prachtige wandel- en fietsroutes volgen door de bossen, heuvellanden, kleine dorpjes en langs weides en meren. Op de meren zoals in het meren gebied Lacs de l'Eau d'Heure kan men zwemmen, varen, vissen, windsurfen of waterskiën. Het is ook een leuk idee om met de kano de meren en rivieren te ontdekken.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Wallonië

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Wallonië Toon alle resultaten in Wallonië
10 beoordelingen van TUI-gasten
7,6
  • Perfect voor natuurliefhebbers
  • Aan het meer van Eau d'heure
  • Ruime, nieuwe woningen
  • Zeer groen, ecologisch park
  • Aquacentre op 1 km
  • Watersporten mogelijk
Vr 24 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
562,- per app./bungalow
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Wallonië Toon alle resultaten in Wallonië