Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Gironde

Algemene informatie over Gironde

Gironde is het grootste departement van Frankrijk en grenst aan de Atlantische Oceaan. Door de hoge golven en brede zandstranden is Gironde zeer in trek bij surfliefhebbers. In het toeristische badplaatsje Soulac sur Mer en het naastgelegen L’Amélie Plage worden dan ook diverse surflessen aangeboden. Onder leiding van een professionele instructeur worden zowel beginners als gevorderden op weg geholpen om de eerste golven te pakken. Wie hier de kustlijn richting het zuiden volgt, komt uit bij Lac d’Hourtin en het plaatsje Hourtin. In deze omgeving lopen veel leuke fietsroutes, zoals de ‘Boucle des Genêts’, door een gevarieerd landschap met uitgestrekte bossen, rivieren en wijngaarden. Hourtin ligt namelijk in de bekende wijnstreek Médoc. De uitgelezen kans om onderweg te genieten van een goed wijntje. In het zuiden van Gironde, vlakbij Arès en Gujan-Mestras, ligt de grootste zandduin van Europa, Dune du Pyla. Het is eventjes klimmen om de 110 meter hoge top te bereiken, maar je wordt hier beloond met een schitterend panorama over de Atlantische Oceaan, de Bassin d’Arcachon en de naaldbossen van Les Landes. Mis hier vooral het cadeau van Moeder Natuur niet: de zonsondergang. Vanuit hier is het een klein uur rijden naar de hoofdstad Bordeaux. Een van de leukste plekjes van deze stad is de boulevard langs de Garonne rivier. Verschillende eettentjes, skateparken en de Place de la Bourse omarmen de gezellige kade, waar het nog tot in de late uurtjes gezellig blijft.

Beziens- & wetenswaardigheden van Gironde

Bezienswaardigheden

Gironde, het grootste departement van Europees Frankrijk, kan met recht trots zijn op de vele natuurlijke- en onroerende rijkdommen die zij bezit. De stad van Kunst en Geschiedenis Bordeaux, de prachtige kastelen van Cazeneuve, van Roquetaillade en van La Brède, de Atlantische kust met zijn mooie golven en zandstranden die zeer in trek zijn bij vakantiegangers en surfliefhebbers, het schitterende bekken van Arcachon met zijn populaire badplaatsen en typische oesterdorpjes, de hoogste duin van Europa en zijn overgetelijke panorama, de recreatieplassen om watersporten te beoefenen, de dennenbossen met vele fietspaden, de beroemde Bordeaux wijngaarden met wijnen van hoge kwaliteit, maar ook de bekende oesters uit het bekken van Arcachon zijn stuk voor stuk juweeltjes die je kunt ondekken.


Cultuur van Gironde

Algemeen


Eten & drinken in Gironde

Algemeen


Geschiedenis & politiek van Gironde

Geschiedenis

Het departement was een van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 door uitvoering van de wet van 22 december 1789, uitgaande van een deel van de provincies Guyenne en Gascogne. Tussen 1793 en 1795 heette het gebied ook Bec-d'Ambès, aangezien de naam Gironde deed denken aan een parlementaire groep, de Girondijnen, die alle in die tijd gearresteerd werden.


Natuur & klimaat van Gironde

Natuur

Gironde is een departement in Frankrijk. Het departement is gelegen in de regio Aquitanië.

Stranden


Praktische informatie over Gironde

Openbaar vervoer en transport


Terug naar boven

Foto's Vakantie Gironde

Foto 15 van 15
3 van 5 resultaten vakantie naar Gironde Toon alle resultaten in Gironde
4 beoordelingen van TUI-gasten
8,4
Zo 29 aug 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
272,- per app./bungalow
Bekijk
3 beoordelingen van TUI-gasten
8,6
Za 25 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
327,- per app./bungalow
Bekijk
Za 11 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
246,- per app./bungalow
Bekijk
3 van 5 resultaten vakantie naar Gironde Toon alle resultaten in Gironde