Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie
Vakantie Java

Algemene informatie over Java

Java is een veelzijdig eiland, met een mooie natuur en schitterende tempels. De Bromo vulkaan is een bijzondere attractie die jaarlijks vele toeristen trekt. Daarnaast kan men een bezoekje brengen aan de schitterende Prambanan tempel, die officieel tot de UNESCO Werelderfgoederen behoort.

Beziens- & wetenswaardigheden van Java

Bezienswaardigheden

Borobudur tempel, Bromo vulkaan, Prambanan tempel


Cultuur van Java

Algemeen


Eten & drinken in Java

Algemeen


Geografie van Java

Java maakt deel uit van Indonesië en ligt ten westen van het eiland Bali. Ten noorden van Java ligt Maleisië, ten noordwesten ligt Singapore. Java grenst in het zuiden aan de Indische Oceaan.

Ligging

Het eiland Java ligt ten westen van Bali en ten zuidoosten van Singapore. Java grenst in het zuiden aan de Indische Oceaan.


Geschiedenis & politiek van Java

Geschiedenis

Het Majapahit-tijdperk (veertiende eeuw) geldt als de meest welvarende eeuw van de Javaanse geschiedenis. Het Majapahit-rijk was overigens het laatste Javaans-hindoeïstische koninkrijk. Twee eeuwen later arriveerden islamitische handelaren die steeds meer invloed kregen en zo geleideijk de islam invoerden. Vanaf de zestiende eeuw begon de VOC invloed te krijgen op het eiland. Een eeuw later werden de Nederlanders betrokken bij de interne Javaanse aangelegenheden.


Natuur & klimaat van Java

Natuur

Op Java ziet men vulkanen, schitterende oerwouden en mooie lange zandstranden.

Klimaat

De temperatuur op Java ligt rond de dertig graden Celcius. De regentijd duurt van november tot april. Tijdens deze periode kunnen er zeer plaatselijke buien vallen.

Flora en Fauna

Vegetatie die men op Java aantreft zijn onder meer het Javaanse edelweiss, aardbeien, sint-janskruid, beuken, orchideeën en acacia's. Dieren die op Java voorkomen zijn onder andere apen, panters, luipaarden en dwergherten.

Stranden

Java heeft mooie zandstranden waar men heerlijk kan zonnen.


Sport in Java

Men kan op Java verschillende watersporten uitoefenen, zoals zwemmen, duiken en surfen. Ook kunnen op het eiland mooie trektochten worden gemaakt.


Uitgaansleven in Java

In steden als Jakarta en Yogyakarta zijn voldoende uitgaansgelegenheden te vinden zoals restaurants, cafeetjes en theaters.


Winkelen in Java

In de grotere plaatsen vindt men over het algemeen genoeg leuke winkeltjes waar men mooie souvenirs kan kopen. Uitgebreid winkelen doet men het beste in Jakarta.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Java

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Java Toon alle resultaten in Java
15-daagse familiereis Indonesië
Za 7 aug 2021 (15 dagen)
Vanaf Amsterdam
Volgens beschrijving
1933,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Java Toon alle resultaten in Java