VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vakantie Abruzzen

Algemene informatie over Abruzzen

Abruzzen, een van de mooiste en meest ongerepte regioni van Italia. In dit dunbevolkte gebied leeft slechts 3% van de Italianen. In het westen vind je de bergen van de Apennijnen en het oosten wordt begrensd door de Adriatische kust.

Beziens- & wetenswaardigheden van Abruzzen

Bezienswaardigheden

De meest bezienswaardige steden van de regio zijn L'Aquila, Teramo, Sulmona, Lanciano, Chieti, Vasto en Atri. De bergdorpen van Abruzzo zijn in veel gevallen, vooral in de provincie l'Aquila, betoverend mooi en onaangetast door de tijd. Goede voorbeelden hiervan zijn Pacentro, Civitella del Tronto en Pietracamela.


Eten & drinken in Abruzzen

Algemeen

Het eten in Abruzzo is allemaal even heerlijk en er is een enorme variatie. De hier beroemde "Arrosticini", dit zijn vleesstokjes met gekruide stukjes schapenvlees geroosterd op een traditioneel houtvuur, smaakt heerlijk en is alleen in de Abruzzen verkrijgbaar. Aan de kust worden verschillende soorten versgevangen vis en de beroemde "brodetto", een rijkgevulde vissoep, geserveerd. Deze heerlijke typische gerechten smaken heerlijk met de beroemde "Montepulciano d'Abruzzo"; een echte wijn uit deze streek.


Geografie van Abruzzen

Abruzzo heeft een oppervlakte van een kleine 11.000 vierkante kilometer en zo'n 1,3 miljoen inwoners. De regio grenst aan Lazio in het westen, en vervolgens aan de Marken, de Adriatische Zee en Molise. Het gebied is onderverdeeld in vier provincies met gelijknamige hoofdsteden: l'Aquila, Chieti, Pescara en Teramo. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan, maar de infrastructuur is modern met goede wegen, prima spoorverbindingen en een uitstekend openbaar vervoer, ook in de meeste landelijke gebieden.


Natuur & klimaat van Abruzzen

Natuur

Het Parco Nazionale d'Abruzzo is de trots van de regio. Maar liefst 30% van het gebied is beschermd natuurgebied. En terecht, het park bestaat uit enorme uitgestrekte wouden en is rijk aan een unieke flora en fauna. Het gebied is het best toegankelijk vanuit het dorp Pescasséroli via de Sangro-vallei; een gebied met beboste hellingen, uitgestrekte wouden, hoge bergtoppen, meren en rivieren dat een laatste toevluchtsoord biedt aan het Italiaanse ras van de marsicano, de bruine beer.

Flora en Fauna

Er worden regelmatig gemzen, herten, vossen, bergmarmotten, steenarenden, haviken en spitssnuitadders gesignaleerd.


Sport in Abruzzen

De Abruzzen is een echt natuurliefhebbers paradijs. Wandelen, fietsen, paardrijden en klimmen zijn sporten die uitgebreide mogelijkheden kennen. En er zijn echt ontelbare wandelroutes.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Abruzzen

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Abruzzen Toon alle resultaten in Abruzzen
  • Direct aan het strand
  • Duik in één van de zwembaden
  • Of lekker sportief bezig?
  • Bezoek de grotten van Frasassi
  • Of de oude stad Teramo
  • Kan allebei, dus jij kiest
Za 5 sep 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
202,- per app./bungalow
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Abruzzen Toon alle resultaten in Abruzzen