Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Oostkust

Algemene informatie over Oostkust

De oostkust van Mauritius wordt gekenmerkt door kleine baaitjes en kliffen die worden afgewisseld door lange zandstranden van fijn zand. Het koraalrif houdt de golven tegen die door de passaatwind ontstaan. Er liggen kleine plaatsen langs de kust.

Beziens- & wetenswaardigheden van Oostkust

Bezienswaardigheden

Mauritius is een prachtig eiland met mooie natuur en gezellige dorpjes in het binnenland. Op strandvakantie is het een goed idee om excursies te maken. De botanische tuin van Pamplemousses is leuk om in de ochtend te bezoeken. Combineer dit bijvoorbeeld met het toeristische Grand Baie. Ook een aanrader: huur een dagje een auto, rij door de velden suikerriet en ga lunchen op een plantage. Of bezoek een van de Hindu-tempels waar u zich in India waant. Mauritius is een smeltkroes van culturen.


Cultuur van Oostkust

Algemeen

Op Mauritius leven diverse bevolkinggroepen, Creolen, Indiërs en Chinezen, al vele eeuwen harmonieus samen. De officiële taal is Engels maar de meeste mensen kunnen zich het beste verstaanbaar maken met de Franse taal. Verder wordt er ook Creools, Hindi, Tamil, Sanskriet en Cantonees op Mauritius gesproken.


Eten & drinken in Oostkust

Algemeen

Je zult versteld staan van de diversiteit van de Mauritiaanse keuken waarin oost en west elkaar ontmoeten in een fascinerende ‘fusion’ van bereidingswijzen en ingrediënten. Waar anders eet je op één dag voortreffelijke Indiase curry’s, gegrilde garnalen in creoolse saus, geroerbakte Chinese bami en Franse haute cuisine, soms allemaal te bestellen op een en hetzelfde adres?


Geografie van Oostkust

Mauritius ligt op ongeveer 2.000 kilometer voor de Afrikaanse kust. Naar Madagaskar is het een kleine 800 kilometer. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 1.900 vierkante kilometer. Dit is vergelijkbaar met de oppervlakte van de provincie Utrecht. De eilanden Rodrigues (104 vierkante kilometer) en Agalega (71 vierkante kilometer) behoren ook tot de Republiek Mauritius.


Geschiedenis & politiek van Oostkust

Geschiedenis

De bewogen geschiedenis van het kleine tropeneiland in de Indische Oceaan heeft in de loop der eeuwen zijn stempel gedrukt. Mensen uit alle windstreken hebben Mauritius gevormd. Zij arriveerden als veroveraars, slaven of arbeiders. Tegenwoordig wonen de nazaten van Indiërs, Afrikanen en Europeanen vredig dicht opeen. De diversiteit aan culturen, religies en talen in een dichtbevolkt gebied is een van de bijzondere kenmerken van Mauritius en is uniek in de wereld.


Natuur & klimaat van Oostkust

Natuur

Klimaat

Mauritius is een vakantiebestemming die het gehele jaar door bezocht kan worden. De periode oktober tot en met december is zonder de twijfel de mooiste tijd voor een bezoek. Hoewel er altijd kans is op een buitje, is het weer dan aangenaam warm en zonnig. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond 27 graden Celsius.

Flora en Fauna

Op de Maskarenen komen ongeveer 700 soorten planten en bloemen voor die nergens anders op de wereld voorkomen. Meer dan 300 daarvan komen alléén nog op Mauritius voor. De beroemdste vogel van Mauritius is de dodo, een groteske tot de duiven behorende loopvogel die al snel nadat de Hollanders op Mauritius arriveerden, werd uitgeroeid. Eenzelfde lot deelden de reuzenschildpadden. Voor de kust van Mauritius leven walvissen, dolfijnen en karetschildpadden. Tussen het koraal leeft de vervaarlijk uitziende, maar ongevaarlijke reuzenmoeraal. Vissers uit de hele wereld maken elk jaar weer jacht op de blauwe koolvis.

Stranden


Sport in Oostkust


Terug naar boven

Foto's Vakantie Oostkust

Foto 15 van 15
3 van 4 resultaten vakantie naar Oostkust Toon alle resultaten in Oostkust
21 beoordelingen van TUI-gasten
8,8
Do 26 aug 2021 (10 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
1667,- per persoon
Bekijk
11 beoordelingen van TUI-gasten
8,3
Do 26 aug 2021 (10 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
1641,- per persoon
Bekijk
15 beoordelingen van TUI-gasten
8
Di 26 okt 2021 (10 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
1491,- per persoon
Bekijk
3 van 4 resultaten vakantie naar Oostkust Toon alle resultaten in Oostkust