Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Perros-Guirec

Kies dit jaar voor een camping Perros-Guirec en kom ogen tekort tijdens de luxe kampeervakantie. De 5 sterrencamping van TUI staat aan de rozekleurige Côte de Granit Rose in het Franse Bretagne. Tijdens een wandeltocht langs de grillige kust kun je de roze gekleurde stenen en idyllische baaitjes bewonderen. Zonnen kan op het gezellige stadsstrand Plage du Testraou. Of kies voor het zwemparadijs op de camping.

Camping Perros-Guirec

De bezienswaardigheden van kleurrijk Perros-Guirec

Een luxe kampeervakantie in een schilderachtige omgeving is wat je krijgt op een camping Perros-Guirec. Deze badplaats ligt op het Franse schiereiland Bretagne. Vanaf de camping Perros-Guirec loop je zo naar het stadsstrand Plage du Trestraou. Hier is het overdag goed toeven onder de Franse zon. Achter het goudkleurige strand loopt een gezellige boulevard waar je tussen de middag kunt lunchen bij een van de terrassen. Wacht dat je van een Bretonse cider met een croque monsieur? Zodra de temperatuur in de namiddag zakt is het tijd om te gaan sightseeing in Perros-Guirec. De culturele bezienswaardigheden zijn hier allemaal gemaakt van het roze gekleurde gesteente uit de Côte de Granit Rose. De middeleeuwse Saint Jacques kerk is dan ook kleurrijk om te zien. Ontspannen doe je ’s avonds op de luxe camping door de barbecue aan te steken.

Indrukwekkend: Côte de Granit Rose

Vanaf de 5 sterrencamping loop je zo het douanepad 'Sentier des Douaniers’ op om langs de Granietenkust te wandelen, want dat is letterlijk wat Côte de Granit Rose betekent. Rozekleurig gesteente, helderblauwe baaitjes met verborgen stranden en grillige rotsformaties vormen de uitzichten vanaf dit wandelpad. Overigens kun je de indrukwekkende kustlijn ook vanaf de andere kant bekijken; tijdens het kajakken over de Atlantische Oceaan. Afkoelen kan in een van de baaien of in het zwemparadijs op de camping.