Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Cesenatico

Dat in de Italiaanse badplaats Cesenatico de Adriatische Zee heel belangrijk is, ontdek je snel genoeg wanneer je bij TUI een camping in Cesenatico boekt. Loop vanuit een 3-kamerstacaravan al vroeg naar het privé zandstrand van de luxe camping, voor een duik in het helderblauwe water. Zo ben je meteen goed wakker. Op naar de oude haven, waar je alles te weten komt over de scheepvaart. En vergeet ook de vismarkt niet.

Camping Cesenatico

Spetteren en suizen in Cesenatico

Grote kans dat je nog nooit van de Oost-Italiaanse badplaats Cesenatico hebt gehoord. Gek eigenlijk, want het plaatsje en de nabije omgeving zitten vol trekpleisters. Om te beginnen met het privé zandstrand van de luxe camping in Cesenatico. Waar je de dag tijdens een vakantie in Italië goed begint met een duik in de helderblauwe Adriatische Zee. Ben je op familievakantie met kinderen? In het kinderbad van de camping kunnen de kleintjes veilig spetteren. Terwijl de grotere kinderen nog een keertje van de glijbaan suizen. Je boekt bij TUI een 3-kamerstacaravan in Cesenatico. Handig, want zo kun je met het hele gezin bij elkaar in de buurt slapen, maar heeft toch iedereen een eigen plekje. En in de kitchenette maak je zo een voordelige pasta klaar.

Bezienswaardigheden aan de haven

Ben je wel benieuwd naar de culturele bezienswaardigheden in de nabije omgeving? Ravenna, San Marino, Rimini... vanaf de camping in Cesenatico ben je er zo. Maar ook in het plaatsje zelf is verrassend veel te zien. Slenter tijdens een kampeervakantie in Italië naar de charmante Porto Canale Leonardesco, een 16e eeuwse haven vol kleurrijke boten. Met onder andere de museumboot Museo della Marineria, waar je gerestaureerde oude schepen kunt bewonderen en alles te weten komt over de scheepvaart en visserij in de Adriatische Zee. Over vis gesproken: neem ook meteen een kijkje op de gezellig drukke vismarkt. Zo heb je meteen weer ingrediënten voor het diner.