COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Cuglieri

Camping Cuglieri

  1. Camping
  2. Italië
  3. Sardinië
  4. Cuglieri

Op een camping van TUI in Cuglieri kampeer je aan de westkust van het Italiaanse eiland Sardinië. Hier wordt je elke ochtend wakker onder de schaduwrijke pijnbomen met het spierwitte Is Arenas strand op loopafstand. Neem een duik in de Tyrreense Zee en bekijk gelijk al snorkelend de schitterende koraalriffen. Zet voor een dagje weg koers naar Alghero en ontdek de smalle straatjes en levendige vissershaven.

Kamperen in het Italiaanse Cuglieri

Het Italiaanse eiland Sardinië zélf is redelijk bekend. Maar heb je al wel eens gehoord van Cuglieri? Deze badplaats ligt aan de westkust van Sardinië. Het rustige dorp wordt omgeven door fantastische natuur. Zo ligt de camping in Cuglieri aan het 5,5 kilometer lange zandstrand Is Arenas en word je elke ochtend wakker onder de schaduwrijke pijnbomen. Strijk je handdoek neer op het spierwitte 'spiaggia' en neem een duik in de Tyrreense Zee. Neem dan gelijk je snorkelset mee want de onderwaterwereld is er schitterend, met kleurrijke vissen en bijzondere koraalriffen. Cuglieri zelf ligt op 20 minuten rijden vanaf de camping van TUI. Hier bewonder je de blikvanger van de stad: de hoog boven het dorp uittorenende basiliek Santa Maria della Neve. Niet alleen de binnenkant is indrukwekkend. Vanaf hier heb je namelijk ook een geweldig uitzicht over het dorp.

Toeren door de westkust van Sardinië

Ga tijdens je vakantie zeker een dagje toeren langs de Westkust van Sardinië. Rij vanaf de camping in Cuglieri noordwaarts en parkeer de auto in Alghero. Alleen de 65 kilometer lange route langs de rotsachtige kust is al prachtig. Eenmaal aangekomen in Alghero ontdek je de Catalaanse invloeden van de stad. Let eens op de straatnamen en het dialect van de mensen. Allemaal Catalaans. Alghero is zo’n stad waar je heerlijk kunt dwalen door typische smalle straatjes. Maar ook de vissershaven is een bezoekje waard. Vanaf de terrasjes heb je een schitterend uitzicht op de dobberende vissersboten in de Tyrreense Zee. En dat onder het genot van een wijntje met olijven en gekruid brood... 'La vita è bella!'

Bekijk alle campings Cuglieri (2)