Cuneo

Camping Cuneo

  1. Camping
  2. Italië
  3. Piemonte
  4. Cuneo

Vanaf de camping in Cuneo kunt u rechtstreeks naar de prachtige beboste omgeving van Parco naturale delle Alpi Marittime. Of huur een fiets om de stadshistorie van de stad te ontdekken in het Museo Civicio, gevestigd in de kerk van San Francesco. Elke dinsdag wordt op Piazza Galimberi – het kloppende hart van de Noord-Italiaanse stad – georganiseerd met allerlei Italiaanse lekkernijen. Buon Appetito!

Camping Cuneo

Het natuurpark van de Maritieme Alpen

Cuneo is een Italiaanse stad gelegen in het zuiden van de regio Piemonte en wordt omringd door de spitse Alpentoppen. Voor natuur- en wandelliefhebbers is er hier dus genoeg te beleven. De stad ligt dichtbij het Parco naturale delle Alpi Marittime, ofwel het natuurpark van de Maritieme Alpen. Dit is een indrukwekkend bergreservaat waarin diverse zoogdieren en vogels van het Alpengebied leven. Een bezoek aan dit park is een unieke ervaring tijdens uw kampeervakantie in Cuneo.

Marktstad Cuneo

U kunt ook een fiets huren op de camping in Cuneo om een kijkje te nemen in het centrum van de stad, gelegen op zo’n drie kilometer verderop. Wie van winkelen houdt, kan dit het beste op dinsdag doen in Cuneo. Op het grote Piazza Galimberi - het kloppende hart van Cuneo - wordt namelijk een grote markt gehouden waar u onder andere verse groente en fruit en allerlei leuke souvenirs en kunt kopen. Haal ook een stukje Castelmagno kaas om bij terugkomst op de camping in Cuneo op te smikkelen. Wist u dat: er komen zelfs mensen vanuit Frankrijk om hier inkopen te doen.

Ontdek de stadshistorie van Cuneo

Ook is de stad Cuneo rijk aan verschillende bezienswaardigheden zoals de voormalige kerk San Francesco uit de 13e eeuw. Hierin is nu het Museo Civicio gevestigd, dat gewijd is aan de stadshistorie. Bewonder hier de mooie fresco’s in de booggewelven en opgravingen die schuil gaan onder een glazen vloer. Hierna kunt u uw weg vervolgen richting de Via Roma, een belangrijke straat in Cuneo dat bol staat met kleurrijke huizen, een klokkentoren en aan beide zijden arcades. Onder deze arcades vindt u vele winkels en barretjes. Strijk neer op een van de vele terrassen om te rustig bij te komen. Terug op de camping van TUI kunt u nog even afkoelen in het zwembad en ontspannen met een glas ‘Barolo’, terwijl u uitkijkt op de Alpen.