Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Cuneo

Vanaf de camping in Cuneo fiets je zo naar het oude hart van de stad. Bewonder de kleurrijke huizen en ga op zoek naar leuke of lekkere souvenirs in de Via Roma. En sla ook vooral de fresco's van de San Francescokerk niet over. Heb je je wandelschoenen meegenomen op vakantie in Italië? Dan wachten de hoge bergtoppen, helderblauwe meren en steenbokken van het nabijgelegen Parco Naturale Alpi Marittime.

Camping Cuneo

Cultureel kamperen in Cuneo

Een camping in Cuneo van TUI is een ideale uitvalsbasis om tijdens een vakantie Noord-Italië te verkennen. Om natuurlijk te beginnen bij het stadje zelf waar je met een huurfiets van de camping zo naartoe fietst. Struin langs de kleurrijke huizen en de klokkentoren van de Via Roma en bezoek kleine winkeltjes. Hier vind je vast en zeker leuke souvenirs voor het thuisfront, zoals verse kruiden en olijfolie. Op naar de San Francescokerk, met hoge gewelven en fresco's. Om ook de opgravingen onder de kerk, die door de glazen vloer goed te zien zijn, niet te vergeten. Maar je kunt tijdens een vakantie in Cuneo natuurlijk ook een wandeling maken langs de oevers van de rivier Gesso. Om daarna de geur van verse pizza en pasta te volgen naar een van de vele terrasjes in de stad.

Actieve wandelvakantie in de Alpen

Wil je vanaf de camping in Cuneo de omgeving van Pietmonte wat verder verkennen? Trek dan je wandelschoenen maar aan voor een dagtrip naar het nabijgelegen Parco Naturale Alpi Marittime. Je hebt hier een goede kans om steenbokken te spotten tussen de imposante rotsformaties rondom de helderblauwe bergmeren. En wie echt geluk heeft, komt in de dichte bossen zelfs een wolf tegen. Kun je tijdens een vakantie in Italië wel wat uitdaging gebruiken? Klim dan naar de 3297 meter hoge top van de Monte Argentera. Voor een panoramisch uitzicht over de hoge Alpentoppen van zowel Italië als buurland Frankrijk.