COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Griekenland

Corona maatregelen Griekenland

Deze informatie wordt steeds bijgewerkt
  1. Corona maatregelen
  2. Griekenland

Laatst gewijzigd op: 11-09-2020 | Vandaag nog steeds geldig

Je vakantie ziet er door het coronavirus iets anders uit dan je gewend bent. Lees op deze pagina de belangrijkste maatregelen die gelden tijdens jouw vakantie in Griekenland. Zo kun je je goed voorbereiden, en kunnen we samen weer op reis met een grote glimlach!

Corona maatregelen Griekenland
  • Zwembad in hotel open
  • Restaurant in hotel geopend
  • Activiteiten buiten hotel deels mogelijk
  • Lokale bezienswaardigheden deels geopend
Bekijk alle vakanties Griekenland (463)

Reisadvies

Het reisadvies voor Griekenland is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 8-9 aangescherpt. Voor de Griekse eilanden geldt een specifiek oranje reisadvies, dit betekent dat alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Vakantie reizen worden niet gezien als noodzakelijk en worden daarom ten zeerste afgeraden door de Nederlandse overheid. Mocht je toch afreizen naar een van deze regio's dan verzoekt de Nederlandse regering je dringend om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarataine te gaan. Meer informatie hierover kun je hier vinden. 

Belangrijkste Facts & Figures Griekenland

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.

Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in alle overdekte locaties zoals: winkels, banken, taxi's, liften, het openbaar vervoer en alle andere publieke en openbare ruimten. Voor de bestemmingen Chalkidiki, Kreta (prefectuur Chania en prefectuur Heraklion, waaronder Chersonissos), Lesbos, Mykonos, Paros en Zakynthos zijn mondkapjes verplicht zowel binnen als buiten in openbare ruimtes.
Mondkapjes kinderen Verplicht in alle overdekte locaties zoals: winkels, banken, taxi's, liften, het openbaar vervoer en alle andere publieke en openbare ruimten. Voor de bestemmingen Chalkidiki, Kreta (prefectuur Chania en prefectuur Heraklion, waaronder Chersonissos), Lesbos, Mykonos, Paros en Zakynthos zijn mondkapjes verplicht zowel binnen als buiten in openbare ruimtes vanaf de leeftijd van 3 jaar.
Gezondheidsverklaring verplicht?
  • Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- én terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden ingevuld en uitgeprint worden meegenomen.

  • Bij aankomst in Griekenland dient iedere volwassen passagier (18 jaar of ouder) in het bezit te zijn van een eigen E-PLF formulier. Kinderen onder de 18 jaar kunnen geregistreerd worden op het formulier van een van de ouders. Let op: dit formulier moet uiterlijk 48 uur voor aankomst digitaal ingevuld zijn via deze website. Zonder E-PLF formulier (in de vorm van een QR-code) heb je helaas geen toegang tot de vlucht.
Heb je problemen bij het laden van het E-PLF formulier, probeer de website dan te openen in een andere browser. 
Quarantaine en Covid-19 PCR-test Reizigers vanaf 10 jaar, dienen voor vertrek van de vlucht een Covid-19 PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. Na 8 september 2020 is dit enkel van toepassing voor reizigers met een permanente residentie in België, vertrekkend vanuit Nederland. Kijk op https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ voor alle informatie omtrent de Covid-19 PCR-test, de voorwaarden en de procedure.
Goed om te weten Griekse hoteliers zijn verplicht een dokter te bellen wanneer het aannemelijk lijkt dat een hotelgast Covid-19 heeft. De hotelgast moet dan een coronatest afnemen, waarvan de kosten voor eigen rekening zijn.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Griekenland kan ondernemen.

Stranden Geopend
Restaurants Geopend. In verschillde regio's gesloten tussen 00:00 en 07:00 uur. 
Bezienswaardigheden Geopend met beperkingen
Supermarkten Geopend
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit.

Reizen naar Griekenland

Auto Mogelijk met beperkingen
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden De grens met Turkije is nog niet geopend. De veerpont met Italië vaart momenteel nog niet. 
Vliegtuig Mogelijk
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Griekenland

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Griekenland tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk, met beperkingen voor reizen buiten eigen huishouden.
Eigen auto Nog niet bekend
Openbaar vervoer Rijdt met beperkte capaciteit. Mondkapje is verplicht.
Wandeltochten Nog niet bekend
Fietstochten Nog niet bekend

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Griekenland?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Griekse overheid.

Bekijk alle vakanties Griekenland (463)