Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Griekenland

Laatst gewijzigd op: 12-05-2021 | Vandaag nog steeds geldig

Je vakantie ziet er door het coronavirus iets anders uit dan je gewend bent. Lees op deze pagina de belangrijkste maatregelen die gelden tijdens jouw vakantie in Griekenland. Zo kun je je goed voorbereiden, en kunnen we samen weer op reis met een grote glimlach! 

Snel op deze pagina naar: belangrijkste informatie, regelen voor vertrek, reizen naar en in Griekenland, mogelijkheden op bestemming

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Griekenland (514)

Alles wat je moet weten over een vakantie Griekenland tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Griekenland heeft een oranje reisadvies, daarom laten we op dit moment geen klanten uitreizen naar deze bestemming. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.
Mondkapjes Verplicht vanaf 3 jaar in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten.
Avondklok In Griekenland geldt er een avondklok van 21.00 tot 05.00 uur. 
Social Distancing 1,5 meter
Quarantaine bij aankomst Per 15-05 is er geen quarantaineplicht meer bij aankomst in Griekenland. 
Quarantaine bij terugkomst Na een verblijf in Griekenland ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Wanneer de test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Meer informatie over thuisblijven bij aankomst in Nederland vind je hier. De thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland geldt niet als je op de Noord-Egeïsche eilanden (o.a. Lesbos en Samos) en de Zuid-Egeïsche eilanden (o.a. Karpathos, Kos, Mykonos en Naxos) bent geweest. 
Goed om te weten Griekse hoteliers zijn verplicht een dokter te bellen wanneer het aannemelijk lijkt dat een hotelgast Covid-19 heeft. De hotelgast moet dan een coronatest afnemen, waarvan de kosten voor eigen rekening.

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Griekenland.

Coronatest heenreis Reizigers vanaf 5 jaar die naar Griekenland reizen, moeten binnen 72 uur voor aankomst in Griekenland een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure. 
Vrijstelling coronatest heenreis Wanneer men volledig (14 dagen na de laatste vaccinatie) is gevaccineerd tegen Covid-19 is men vrijgesteld van de testverplichting. De door o.a. EMA goedgekeurde vaccins zijn geaccepteerd (Pfizer BioNtech, Moderna, AstraZeneca, Novavax, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya/Sputnik, Cansino Biologics, Sinopharm). Men dient een vaccinatiebewijs voor te leggen waarin de personalia in combinatie met het 'merk' vaccin is  beschreven. 
Coronatest terugreis Voor de terugreis naar Nederland dienen reizigers vanaf 13 jaar zich binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland te laten testen middels een NAAT(PCR)-test. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie.
Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Gezondheidsverklaring Griekenland Bij aankomst in Griekenland dient iedere passagier die 18 jaar is of ouder in het bezit te zijn van een eigen elektronisch PLF formulier. Kinderen onder de 18 jaar kunnen geregistreerd worden op het formulier van een van de ouders. Let op: dit formulier moet uiterlijk 24 uur voor aankomst op de bestemming digitaal ingevuld zijn via deze website. Zonder E-PLF formulier (in de vorm van een QR-code) heb je helaas geen toegang tot de vlucht.

Heb je problemen bij het laden van het E-PLF formulier, probeer de website dan te openen in een andere browser.
Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen naar en binnen Griekenland

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Griekenland.

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.
Autohuur Mogelijk met beperkingen indien de inzittenden niet tot hetzelfde huishouden behoren. 
Openbaar vervoer Alleen voor essentiële reizen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. 

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Griekenland kan ondernemen.

Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.
Stranden Toegankelijk
Restaurants De terrassen van restaurants en cafés zijn open tot 22.45 uur. 
Winkels Supermarkten en levensmiddelenwinkels zijn open. Niet-essentiële winkels zijn alleen open op afspraak. 

Meer lezen over de specifieke coronamaatregelen in Griekenland?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Griekse overheid.

Vakanties Griekenland (514)