Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Sorrento

Last Minute Sorrento

 1. Last Minute
 2. Italië
 3. Campanië
 4. Sorrento

Het wijdse uitzicht over de Golf van Napels en de Vesuvius op de achtergrond is reden genoeg om een Last Minute naar Sorrento in Italië te boeken. Deze stad is een culturele schatkist met vele pareltjes zoals het serene klooster van Sint Francis en de imposante Duomo. Vanuit het hotel van TUI rijd je met de huurauto ook zo richting het zuiden naar de unieke Amalfikust, of naar de unieke stad Pompeï in het noorden.

Last Minute Sorrento
 • Touren langs de Amalfikust
 • De culturele schatkist van Italië
 • Proef de Limoncello di Sorrento
 • Gegarandeerd mooie plaatjes

De culturele schatten van Sorrento

Tijdens een Last Minute Sorrento ontdek je een van de mooiste kustlijnen van Italië met unieke vergezichten over de Golf van Napels en de Vesuvius op de achtergrond. Maar Sorrento heeft meer moois te bieden. Deze authentieke stad is gelegen op de kliffen van het schiereiland Sorrentine aan de westkust van Italië en gezegend met een prachtig historisch centrum. Vanaf het hotel van TUI loop je hier zo naartoe.  Struin door de smalle straatjes overschaduwd door citroenbomen en aanschouw oude gebouwen zoals het klooster van Sint Francis, de basiliek van Sint Antonio en de Duomo met zijn rood-gele klokkentoren. Vanuit hier loop je richting het kloppende hart van Sorrento: Piazza Tasso, waar je vanaf een terrasje uitstekend zicht hebt op de monumentale panden rondom het plein. Zoek op de menukaart naar het beste van Sorrento zoals gnocchi alla sorrentina en sluit af met een glaasje limoncello, gemaakt van lokale citroenen.

Touren over het Sorrentijnse schiereiland

Door zijn gunstige ligging is Sorrento uitermate geschikt als uitvalsbasis om met een huurauto het schiereiland te verkennen. Verlaat het rustig gelegen hotel in Sorrento vroeg in de ochtend om het drukke Italiaanse verkeer te vermijden en rijd binnen enkele minuten al te midden van de weelderige citroenbomen en uitgestrekte olijfboomgaarden. Na een klein uurtje rijden richting het zuiden bereik je de unieke Amalfikust, waar de kleurrijke plaatsen Positano en Praiano je vanaf de steile hellingen tegemoet stralen. Stop hier voor een kop espresso op een zonnig terras met zeezicht. Vervolg je rondreis naar het noorden, in de richting van Napels, om een bezoek te brengen aan de archeologische opgraving van Pompeï. Waan je hier in een antieke Romeinse stad en bewonder de marktpleinen, badhuizen en villa's met fresco's. Wie na het bezoeken van het Sorrentijnse schiereiland nog niet genoeg heeft van de Italiaanse cultuur, stapt vanuit Sorrento zo op de veerboot naar de nabijgelegen eilanden Capri en groen Ischia.