Alberta

Rondreis Alberta

  1. Rondreis
  2. Canada
  3. Alberta

Een rondreis door Alberta staat synoniem voor natuurschoon, dankzij de indrukwekkende Nationale Parken. Bezoek in Banff National Park de spectaculaire Johnston Canyon, met prachtige watervallen waar je dichtbij kunt komen. Of wandel vanaf het smaragdgroene Lake Louise naar de ‘Plain of Six Glaciers’. Laat je in Jasper National Park vervoeren over de gletsjer in een heuse Ice Explorer. En bekijk hoe het water van de Sunwapta Falls 18 meter naar beneden stort.

Rondreis Alberta
  • Perfect land voor rondreis

Rondreis Alberta vol natuurlijke hoogtepunten

Tijdens een rondreis door de Canadese provincie Alberta maak je kennis met de indrukwekkende natuur van de Rocky Mountains. Waar je ook kijkt, panoramische plaatjes vol bergen, sprankelende meren en gletsjers bepalen het uitzicht. Tijdens een rondreis door Alberta mag een bezoek aan Banff National Park in het zuidwesten van de provincie niet ontbreken. Dit eerste nationale park van Canada vormt het thuis van grizzly beren, herten, kristalheldere meren en hoge bergen. Een van de meest spectaculaire canyons in dit National Park is Johnston Canyon. Het is zeker de moeite waard hier even te stoppen tijdens een rondreis Alberta. Ontdek de adembenemende natuur via aangegeven wandelroutes, bijvoorbeeld die naar de Lower Falls. Volg de speciaal aangelegde paden naar de dieptes van de Johnston Canyon. Aanschouw de imposante watervallen en voel de koele mist van de Johnston Creek. Op een half uurtje rijden van Johnston Canyon ligt Lake Louise, met haar bijzondere bijna smaragdgroene kleur. Vanaf hier voert een wandeltocht naar de vlakte van de zes gletsjers (‘Plain of Six Glaciers’). Het is een pittige tocht van ongeveer vijf uur, maar staat bekend als de mooiste in de omgeving. Je ziet ongerepte berglandschappen, gletsjers en kleurrijke alpenweiden.

Op naar het Jasper National Park

Een ander beroemd park dat zeker niet overgeslagen wordt tijdens een rondreis Alberta met TUI is het Jasper National park. Dit grootste natuurpark in de Canadese Rockies staat vooral bekend vanwege het vele wild dat er leeft. De eerste bezienswaardigheid, als je vanaf de zuidkant het park binnen rijdt, is de Columbia Icefield. Een indrukwekkend ijsveld met een oppervlakte van 325 vierkante kilometer. Maak hier een tocht over de Athabasca-gletsjer met een speciaal ontworpen voertuig: de Ice Explorer. Onderweg kun je uitstappen om de gletsjer te bewandelen. Wat je in Jasper National Park ook niet mag missen, zijn de Sunwapta Falls. Deze waterval stort 18 meter naar beneden in een kalkstenen kloof. Dit natuurgeweld is op een kwartiertje lopen vanaf de parkeerplaats te aanschouwen tijdens deze waanzinnige rondreis door Alberta.