Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Prien Am Chiemsee

Vakantie Prien Am Chiemsee

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Beieren
  4. Prien Am Chiemsee

Voor een actieve vakantie in het zuidoosten van Duitsland moet je in Prien zijn. Deze stad ligt aan de Chiemsee, een van de grootste meren van Beieren. Dat vraagt om een frisse duik! Al zwemmend spot je de contouren van de Chiemgauer Alpen en de eilanden in het meer. Even opdrogen op een zonnige 'badeplatz' en daarna terug naar Prien voor een wellnessbehandeling in het Kneipp-kuuroord. Een aangename verrassing, zo'n vakantie in Prien am Chiemsee!

Vakantie Prien Am Chiemsee

Meer beleven in Beieren

Ben je een actieve vakantieganger en gek op water? Dan is een vakantie naar Prien am Chiemsee in zuidoost-Duitsland een aanrader. De Chiemsee is een van de grootste meren van Beieren en zorgt op warme zomerdagen voor verkoeling. Dat betekent waterpret voor tien! Met TUI overnacht je tijdens een vakantie in Prien am Chiemsee in een gezellig hotel in het levendige stadje Prien. De bosrijke 'badeplatzen' aan de Chiemsee liggen op loopafstand van je hotel, dus een frisse duik is zo genomen. Tijdens het zwemmen heb je een uniek zicht op de Chiemgauer Alpen in de verte. Eenmaal terug in het centrum van Prien ga je zitten bij een knus restaurantje om te smullen van traditionele Beierse knödeln, spätzln of nudeln.

Kuren in Prien am Chiemsee 

In Prien kom je na inspanning weer compleet tot rust, want de stad is ook een kuuroord waar je diverse wellnesscentra vindt. Breng tijdens je vakantie in Prien am Chiemsee bijvoorbeeld een bezoek aan het Kneipp-kuuroord voor een uitgebreide gezondheidsbehandeling en je voelt je als herboren. Kom je meer tot jezelf in de Beierse natuur? Maak dan eens een relaxte fietstocht langs de Chiemsee. Vertrek in noordelijke richting vanuit Prien en al snel zie je de witte kerktoren van Rimsting met zijn opvallende spits boven de bomen uittorenen. Wat 'n plaatje!

Duits Versailles in de Chiemsee

Midden in de Chiemsee liggen de drie eilanden Herreninsel, Fraueninsel en Krautinsel. Daarvan zijn er twee bewoond. Vooral het Herreninsel is een bezoek waard tijdens je vakantie in Prien am Chiemsee. Hier staat naast het oude klooster een imposant gebouw dat wel erg doet denken aan het Paleis van Versailles in Frankrijk. En dat was precies wat koning Lodewijk II wilde toen hij het hier liet bouwen. Het paleis werd nooit af gebouwd, maar heeft een aantal kamers in weelderige Rococostijl die je kunt bezichtigen. Wandel ook zeker door de tuinen in Franse stijl en langs de rijk versierde Venusfontein. Even bijkomen van alle koninklijke overdaad van Slot Herrenchiemsee doe je hier op het terras met een Duits biertje. Prost!