VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Würzburg

Vakantie Würzburg

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Beieren
  4. Würzburg

Een vakantie in Würzburg houdt een heleboel kunst en cultuur in. Deze Beierse stad heeft talloze bezienswaardigheden. Een hiervan is de vesting Marienberg die je al van ver kunt zien liggen. Würzburg staat ook bekend om de Frankenwijn die hier wordt opgeslagen in grote wijnkelders. Een van deze wijnkelders is het Staatlicher Hofkeller onderin het kasteel Residentie: beiden een bezoek waard.

Vakantie Würzburg

De wijnstad Würzburg

Aan de rivier de Main ligt de Duitse wijnstad Würzburg, ook wel de hoofdstad van Mainfranken. Wanneer u tijdens een autovakantie richting het moderne hotel van TUI rijdt in het noorden van Beieren, bent u al een stuk over hellingen gereden begroeid met wijnranken. De druiven van deze wijnranken worden veelvuldig verwerkt in de Frankenwijn die in Würzburg wordt opgeslagen in monumentale wijnkelders. Een hiervan is de 4.500 vierkante meter grote Staatlicher Hofkeller gevestigd onderin de Residentie Würzburg. Naast de wijnkelder kun je hier ook een kijkje nemen in het barokke kasteel en de kasteeltuinen tijdens een vakantie in Würzburg. Deze residentie is een van de belangrijkste kastelen van Europa en behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

De vesting die boven Würzburg uittorent

In deze oude Bisschopsstad vind je echter nog meer bezienswaardigheden waaronder de vesting Marienberg die op een heuvel torent aan de rechteroever van de Main. Deze residentie van de vroegere prins-bisschoppen is gebouwd op de resten van een Keltische burcht en huisvest nu het Mainfränkisches Museum. Op een oppervlakte van 5400 m2 worden hier verschillende collecties tentoongesteld: van prehistorische objecten tot traditionele kleding. Daarnaast is het ook aan te raden om even een kijkje in de kleurrijke tuin waar je een mooi uitzicht hebt over Würzburg en de Alte Mainbrücke.