Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Carentan

Tijdens een vakantie in Carentan maak je een reis door de Europese geschiedenis. Op de Franse invasiestranden langs de Normandische plaats kwamen in de Tweede Wereld namelijk de geallieerden aan land. De witte kruizen van de American Cemetery zijn nog altijd erg indrukwekkend. Even toe aan iets anders? Verken tijdens een actieve vakantie in Normandië per fiets of kano de veelzijdige natuur in natuurpark Marais du Cotentin.

Historische vakantie in Carentan

Aan historische bezienswaardigheden geen gebrek in de Noord-Franse regio Normandië. Ook tijdens een vakantie in Carentan, strijdtoneel van de Slag om Carentan gedurende de Tweede Wereldoorlog, kun je niet om de geschiedenis heen. Niet ver van een hotel in Carentan van TUI liggen namelijk de invasiestranden waar de geallieerden in Normandië aan land kwamen. Tegenwoordig kun je tijdens een vakantie in Normandië een bezoek brengen aan het Musée Mémorial aan Omaha Beach. Hier maak je aan de hand van onder andere legervoertuigen en persoonlijke bezittingen van soldaten kennis met de duistere geschiedenis langs deze prachtige kustlijn.

Fietsvakantie in Normandië

Gelukkig is er tijdens een vakantie in Carentan nog veel meer te zien dan alleen de herinneringen uit de oorlog. Huur een fiets en volg vanuit een hotel in Carentan de kronkelingen van de rivier La Taute. Langs de pittoreske haven en uitgestrekte groene weilanden, naar het Regionaal Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin. Een waar paradijsje voor natuurliefhebbers, met drassige graslanden, heidevelden en zandduinen. Onze aanrader: verken per kano de Jourdan. Misschien spot je onderweg wel een witte ooievaar of Engelse gele kwikstaart.

Bekijk alle vakanties Carentan (1)