Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Colleville sur Mer

Ontdek de rijke geschiedenis en schitterende natuur van Colleville sur Mer, een pittoresk dorpje in de Franse regio Normandië, pal aan het beroemde Omaha Beach. Dit plaatsje staat vooral bekend als de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog op D-Day de invasie plaatsvond. Een bezoek aan de indrukwekkende oorlogsbegraafplaats bij Omaha Beach mag daarom ook zeker niet ontbreken tijdens je vakantie Colleville sur Mer.

Vakantie Colleville sur Mer

Omaha Beach bij Colleville sur Mer

Het traditionele dorpje Colleville sur Mer bevindt zich in de Franse regio Normandië, in het departement Calvados, en wordt omringd door een afwisselend natuurlandschap. Wandel- en natuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres! Het kleinschalige vakantiepark van TUI bevindt zich op slechts een minuutje lopen van het strand. Het Omaha Beach strand was één van de vijf stranden waar tijdens de Tweede Wereldoorlog op D-Day de invasie plaatsvond. Op de begraafplaats bij Omaha Beach bevinden zich ruim 9000 gedenktekens, sommigen met naam en toenaam, allemaal ter nagedachtenis van de duizenden gesneuvelde soldaten. Dit indrukwekkende stukje geschiedenis wil je zeker niet missen tijdens je vakantie Colleville sur Mer. Neem ook een kijkje bij het Musée Mémorial Omaha Beach. Hier vind je een uitgebreide tentoonstelling met onder andere foto’s en oude wapens.

Wandelen door de Franse polders

Even je hoofd leegmaken na alle indrukken bij Omaha Beach? Trek je wandelschoenen aan en ontdek de schitterende natuurrijke omgeving van Colleville sur Mer. Van polders tot moerassen, het veelzijdige landschap zal je verrassen! Na een stevige wandeling is het tijd voor een heerlijk diner in een van de restaurantjes in het karakteristieke centrum. Natuurlijk mét een lekkere Crème Brûlée of andere Franse lekkernij als dessert; het is immers vakantie!