Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Lindos

Vakantie Lindos

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Rhodos
  4. Lindos

Niet alleen in Athene vind je een Akropolis, ook tijdens een vakantie in Lindos kun je een Griekse tempel vanaf een rotachtig plateau prachtig vastleggen. Ook het oude centrum met een wirwar van straatjes en fotogenieke witte huizen, en de idyllische stranden langs de kust zijn absolute must sees in Lindos. Na ruim drie millennia heeft deze van oudsher belangrijke handelsplaats op Rhodos nog steeds veel unieks te bieden!

Vakantie Lindos
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder

De Akropolis van Lindos

Tijdens een vakantie in Lindos maak je (vlieg-)reis terug in de tijd. Het witte dorp is de oudste plaats op het Griekse eiland Rhodos en heeft een 3000 jaar oude geschiedenis. Het is tegen een rots opgebouwd en het hoogste punt is de Akropolis, een van de best bewaarde tempels in Griekenland. Na een flinke klim te voet, te ezel of met de Lindos taxi geniet je eenmaal boven van een fantastisch uitzicht op het amfitheater, de witte huizen met patio’s met kiezelmozaïek en het brede dorpsstrand van Lindos.

Vanuit de centraal gelegen hotels van TUI wandel je in de ochtendkoelte in no time naar het authentieke centrum van Lindos. Winkels, boetieks en Griekse tavernes zijn volop te vinden in de wirwar van straatjes en steegjes. Sommigen daarvan zijn gevestigd in prachtig gerestaureerde, traditionele kapiteinshuizen.

Mooiste stranden van Rhodos

Lindos heeft de mooiste stranden van Rhodos wordt wel gezegd. Heerlijk onder een parasol op een ligbed uitpuffen of een verkoelende duik nemen kan op het rustige en kindvriendelijke Lindos Pallas strand. Al jaren wappert hier de Blauwe vlag. Het Agios Pavlos kiezelstrand aan de baai van St. Paul gelegen, is kleiner maar aantrekkelijk vanwege het uitzicht op de gelijknamige witte kapel en de hapjes en drankjes van de hippe Tambakio Taverne. Je kunt hier perfect snorkelen en vanaf de rotsen in het kraakheldere water duiken. De watersportliefhebber kan tijdens de vakantie in Lindos het beste terecht op het grote Megali Paralia strand.