Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Fondachello

Uitrusten en zonnen op een van de mooiste stranden van het Italiaanse eiland Sicilië? Geen probleem: boek gewoon een vakantie Fondachello bij TUI. Het strand van deze authentieke badplaats bestaat uit kleine kiezelsteentjes die schitteren in het licht van de zon. Even een break van het strand? Neem een kijkje in Taormina en ontdek indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Romeins-Griekse amfitheater.

Vakantie Fondachello

Zonnen op het kiezelstrand van Fondachello

Voor een strandvakantie op het Italiaanse eiland Sicilië ben je in Fondachello aan het juiste adres. Het uitgestrekte kiezelstrand van deze authentieke badplaats is namelijk een van de mooiste van heel Sicilië. Bovendien bevindt het appartement van TUI zich op maar een klein stukje lopen van het strand. Ideaal toch? Spreid je handdoek uit en geniet van de warme zon op je huid en het geluid van de ruisende golven. Die ruisende golven maken Fondachello trouwens ook een populaire bestemming onder surfers. Maar het heldere water van de Middellandse Zee leent zich ook uitstekend voor een snorkelsessie. Vergeet dus zeker je duikbril niet mee te nemen tijdens je zonvakantie in Fondachello.

Culturele excursie naar Taormina

Voor een cultureel uitstapje tijdens je vakantie op Sicilië is een bezoek aan Taormina zeker een aanrader. Hier krijg je een goede indruk van de sporen die de oude Grieken hebben achtergelaten op het eiland. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Grieks-Romeins amfitheater. In de zomermaanden worden hier ook openluchtconcerten georganiseerd. Maar het historische centrum herbergt nog veel meer bezienswaardigheden zoals de spectaculaire kathedraal. Door de dikke stenen muren heeft het gebouw wel iets weg van een fort. Behoorlijk indrukwekkend!