Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Vakantie Scherpenzeel

Voor een rustige vakantie in eigen land is Scherpenzeel de ideale plek. Dit dorpje ligt aan de rand van historisch Amersfoort in de bossen van de Gelderse Vallei. Wandelen langs biologische boerderijen, indrukwekkende landgoederen en klaterende beekjes doe je vanaf het vakantiepark van TUI. Tijdens een vakantie Scherpenzeel kun je het Nationaal Park de Hoge Veluwe ontdekken.

Ontdek tijdens je vakantie in Scherpenzeel de Gelderse Vallei

Op de grens tussen de provincies Utrecht en Gelderland ligt het karakteristieke dorpje Scherpenzeel. Hier kom je helemaal tot rust in de bossen en weilanden van de Gelderse Vallei. Vanuit het vakantiepark van TUI kun je heerlijke wandelingen maken langs klaterende beken, uitgestrekte bossen en indrukwekkende landgoederen. Voor de kinderen zijn er in de omgeving verschillende 'klompenpaden' uitgezet. Onderweg kom je allerlei biologische boerderijen met blauw-witte luiken. Ze zijn onderdeel van het Landgoed Scherpenzeel, waarvan het 16e-eeuwse Huize Scherpenzeel het hoogtepunt is. Of bezoek tijdens een vakantie Scherpenzeel het Nationaal Park de Hoge Veluwe om 4 van onze eigen Nederlandse 'grote 5' te spotten: het edelhert, de bever, de ree en het wild zwijn.

Stedentrip in middeleeuws Amersfoort

Op slechts 15 kilometer van Scherpenzeel vind je het centrum van Amersfoort. Het behoort tot de best bewaarde middeleeuwse binnensteden van Nederland en is dé plek voor een culturele dag uit. Verscholen hofjes, indrukwekkende stadspoorten en geplaveide straatjes liggen voor je klaar. Beklim de 98 meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren of maak een foto van de landpoort/waterpoort 'De Koppelpoort'. Volgens velen is deze poort het meest fotogenieke plekje van Amersfoort. Bijkomen doe je tijdens een vakantie Scherpenzeel in het (overdekte) zwembad op het vakantiepark. Ideaal als het een dag slecht weer is.

Bekijk alle vakanties Scherpenzeel (1)