Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie St. Wolfgang im Salzkammergut

Helder warm water, zonneschijn en volop waterpret. Dit zijn de ingrediënten voor een actieve vakantie aan een van de vele meren in Oostenrijk, de Wolfgangsee. Dit meer is dankzij de vele zonuren een van de warmste meren van de de regio Salzkammergut en zorgt gegarandeerd voor veel waterpret tijdens een vakantie in St. Wolfgang im Salzkammergut. Wie liever de hoogte op zoekt, kan de stoomlocomotief pakken naar de top van de Schafberg.

Vakantie St. Wolfgang im Salzkammergut

Waterpret aan de Wolfgangsee

Zoals de naam St. Wolfgang im Salzkammergut al luidt, ligt deze plaats in de regio Salzkammergut in de Oostenrijkse Alpen. St. Wolfgang is vernoemd naar het meer waar deze plaats aan ligt, de Wolfgangsee. Laat het hotel van TUI ook op steenworp afstand liggen van dit meer. Dé plek voor gegarandeerd waterpret tijdens een familievakantie. Koud zul je het niet krijgen wanneer je in de zomermaanden een duik neemt in dit meer, want met een watertemperatuur van 24 graden is dit een van de warmste meren van de regio Salzkammergut. Wist u dat: de Wolfgangsee is het grootste meer van het SalzburgerLand en is met een lengte van 11 kilometer tevens het langste meer. Naast zwemmen ontleent dit meer zich ook goed voor watersporten, zoals zeilen of surfen.

Met de stoomlocomotief naar de 'hemelpoort'

Vanaf het hotel van TUI zie je de hoge bergtoppen van de Oostenrijkse Alpen prachtig schitteren in de Wolfgangsee. Deze bergen lenen zich uitstekend voor een actieve vakantie in Wolfgang im Salzkammergut. Vanaf het dorp kun je met nostalgische stoomlocomotief over de Schafbergbahn (tandradbaan) bij de top van de Schafberg komen. Deze berg wordt ook wel de 'hemelpoort' van de Alpen genoemd. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Wolfgangsee en de Oostenrijkse bergwereld.

Wie liever met beide benen op de grond blijft tijdens een vakantie in Steiermark, kan een wandeling door het centrum van St. Wolfgang im Salzgkammergut maken om de Wallfahrtskirche te bezichtigingen. Deze kerk is een van de bekendste bezienswaardigheden van het dorp.