Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Captiva Island

Het is goed toeven tijdens een vakantie op Captiva Island: hagelwitte stranden, gekleurde houten cottages, fietspaden langs de kust en de zon schijnt altijd! Het tropische paradijs in Florida is echter onder water minstens zo mooi. Zeeschildpadden, roggen en een stoet van tropische vissen zwemmen langzaam voorbij. En wie weet sta je deze vakantie wel oog in oog met dolfijnen tijdens een boottocht naar het Cayo Costa State Park.

Vakantie Captiva Island
  • De 'Sunshine State' van de VS

Het schelpenparadijs Captiva Island

Captiva Island ligt aan de Golf van Mexico en wordt vaak in één adem genoemd met Sanibel Island, het zuidelijke deel van het eiland dat min of meer aan elkaar vast zit. Er heerst hier een serene rust en doordat de gebouwen niet hoger zijn dan de hoogste palmboom, behoudt Captiva Island zijn charme. En zo wit als hier, heb je een strand nog niet vaak gezien. Het voelt ook zo lekker zacht aan je voeten als je in de branding staat en naar de ondergaande zon kijkt. Op het 8 kilometer lange Turner Beach vind je tevens de honderdduizenden schelpen. Daar wil je er zeker een paar van mee naar huis nemen! Des te noordelijker je gaat, des te groter de schelpen worden. Let er wel op dat je geen levende schelpen pakt. Tevens heb je tijdens een vakantie in Captiva Island grote kans om dolfijnen te spotten. Deze dieren bewonder je het beste tijdens een boottocht naar het Cayo Costa State Park, een staatspark aan de Golfkust dat alleen per privé- of veerboot bereikbaar is.

Trappen langs de kust van Florida

Fietspaden alleen in Nederland? Nee hoor, je vindt ze ook op Sanibel & Captiva Island. Zet de auto aan de kant, huur en fiets en trappen maar! Onderweg wordt je verrast door al het tropische moois dat Captiva Island te bieden heeft. Enorm hoge cactussen, kleurrijke bougainvilleas en andere bijzondere bloemen en planten zijn de landschappelijke ingrediënten. Een picknickstop maak je in het J.N. 'Ding' Darling National Wildlife Refuge.