Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Brig

Vakantie Brig

  1. Vakantie
  2. Zwitserland
  3. Wallis
  4. Brig

Onderweg naar je vakantie in Brig geniet je al van het uitzicht dat de Zwitserse Alpen je bieden. Bewonder na aankomst in Brig historische gebouwen met leuke winkeltjes. Ridders, jong en oud, ontdekken het 17e-eeuwse Stockalperslot. En wandelaars trekken eropuit voor een panoramawandeling. ‘s Avonds afsluiten in de cafés in het bruisende dorp? Zum Wohl!

Vakantie Brig

Treinreis door de Zwitserse bergen

Aan de voet van de Simplonpas in het zonovergoten Duitstalige deel van het kanton Wallis vind je het bruisende dorp Brig. ‘Bahnhof Brig’ is een bekend knooppunt van verschillende belangrijke spoorwegen in Zwitserland. Vanuit Brig kun je dankzij de ligging van het dorp met de trein of auto allerlei kanten op. Geniet van het prachtige uitzicht op het Zwitserse landschap. Maar sla zeker het dorp zelf niet over. De binnenstad heeft een prachtig oud stadscentrum met authentieke patriciërshuizen, leuke winkeltjes, restaurants en cafés. En Brig heeft zelfs een ridderkasteel, het Stockalperslot. Dit barokke paleis uit de 17e eeuw ontdek je niet alleen arcades en balzalen. Ook de kasteeltuin is te bezichtigen en zeker de moeite waard. Na een dag vol indrukken staat in de restaurants de maaltijd klaar. Smullen van heerlijke raclette of Älpermagronen?

Wandelen vanuit Brig: Zwitserland op z’n mooist

In het Zwitserse bergenland in Brig biedt het hotel van TUI je de ideale mogelijkheid om het Zwitserse landschap te verkennen. Maak bijvoorbeeld de bergwandeling op de Lötschberger Südrampe. Tijdens deze panoramawandeling van 26 kilometer begin je bij het treinstation in Brig en loop je grote delen parallel aan de gelijknamige spoorweg. Geniet tijdens het wandelen langs klaterende beekjes en diepe kloven van het uitzicht over dit groene gebied en bewonder diverse spectaculaire spoorviaducten. Tijdens een bezoek aan het thermaalbad Brigerbad kom je, na zo’n intensieve dag wandelen in de bergen helemaal tot rust. Dit is het grootste openlucht thermaalbad van heel Zwitserland en heeft voor ieder iets te bieden. Zo kun je er zwemmen in grotten, sjezen van de alpine waterglijbaan of baantjes trekken in het Olympiabad. Laat je spieren nog even masseren door de massagestralen in het kuurbad en je bent weer helemaal klaar voor een wandeling in de bergen morgen!