Bekijk op deze pagina de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Ja dit is mogelijk. Voor vliegreizen kan de fiets in het vliegtuig vervoerd worden. Bij de boeking kan er aangegeven worden dat de deelnemer zijn/haar fiets mee wil nemen in het vliegtuig. TUI Sports vraagt deze service aan bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Let op: dit is altijd op aanvraag.
De fiets moet in een speciale fietstas of fietskoffer vervoerd worden. Deelnemers kunnen hierover meer informatie krijgen bij een racefietsspeciaalzaak. De lucht dient uit de banden te zijn. De toegestane afmeting en gewicht is per luchtvaartmaatschappij verschillend maar mag niet meer zijn dan: 1.70 x 1.00 x 0.23 met een gewicht van 23 kilo.
TUI Sports heeft op diverse bestemmingen afspraken met lokale verhuurpartijen van professionele goed onderhouden huurfietsen. Er is keuze uit meerdere types en modellen in verschillende prijsklassen. Dit is bij de reservering bij te boeken bij extra’s.
Iedere deelnemer dient zelf een helm, fietsschoenen en bij voorkeur zijn/haar pedalen mee te nemen.
TUI Sports selecteert haar hotels op fietsvriendelijkheid. De meeste hotels beschikken over een afgesloten fietskelder. Per reis wordt dit op de betreffende pagina toegelicht.
Het is op alle reizen verplicht een fietshelm te dragen. Zonder helm ben je in veel landen niet verzekerd.
Nee. Deelnemers rijden op openbare wegen en zijn onderdeel van het verkeer. Te allen tijde dienen deelnemers zich te houden aan de geldende verkeersregels.
Nee. TUI Sports biedt begeleide en niet-begeleide reizen aan. Bij de begeleide reizen worden de groepen begeleid door ervaren fietsers die de omgeving en de routes kennen. Bij niet-begeleide reizen ontvangen de deelnemers de GPS routes.
De routes worden vooraf naar de deelnemers gestuurd d.m.v. GPX bestanden.
De afstand bij een wielerevenement moet gekozen worden bij de inschrijving
De startvakken bij een wielerevenement worden automatisch toegekend bij de inschrijving op basis van resultaten uit het verleden. Bij uitzondering kan er op basis van voorgelegde resultaten een nieuwe startbox toegewezen worden. Het is niet mogelijk om 's ochtends nog van startvak te wisselen.
Informatie over het waar en wanneer het startbewijs bij een wielerevenement opgehaald kunnen worden ontvangen de deelnemers voor vertrek van TUI Sports. Dit verschilt per wielerevenement.
Een identiteitsbewijs, bewijs van inschrijving en bij een aantal evenementen tevens een medisch attest. TUI Sports informeert deelnemers hierover.
Nee, dit is strikt verboden.
Het medisch attest moet aantonen in hoeverre de deelnemer geschikt is om aan competitiesport te doen. Het attest moet gedateerd en ondertekend zijn. Een attest mag niet ouder zijn dan 1 jaar op de dag van het event. Download hier een model -attest
Het dragen van een harde valhelm is verplicht. De helm moet gedurende de hele route gedragen worden. Deelnemers die geen helm dragen worden gediskwalificeerd.
Alle soorten fietsen met uitzondering van elektrische fietsen. Ligfietsen en stuurverlengingen zijn eveneens verboden.
Elke deelnemer dient op de hoogte te zijn van de verkeersregels en deze te respecteren. Het parcours is niet altijd verkeersvrij. Dit is per evenement verschillend en wordt vooraf gecommuniceerd. Elke fietser moet zorgen voor zijn eigen veiligheid en zijn snelheid aanpassen aan het parcours, de verkeerssituatie en de weersomstandigheden.
Voor kleine reparaties zoals lekke banden dient elke deelnemer zelf het nodige materiaal bij te hebben. Wanneer de weg niet vervolgd kan worden door mechanische pech is er service vanuit de verschillende organisaties.
In geval van ongeval of nood aan medische assistentie, is elke deelnemer verplicht om hulp te bieden en contact op te nemen met het noodnummer.
Bij de meeste evenementen is een beveiligde fietsenstalling in het wielerdorp. Het is echter verstandig een slot mee te nemen.