Grand Prix op de Red Bull Ring

Beleef de GP van Oostenrijk op de befaamde Red Bull Ring, thuishaven van het Red Bull Racing Team. In de Oostenrijkse plaats Spielberg ligt de in 2011 gerenoveerde en heropende Red Bull Ring waar sinds 2014 de Formule 1 plaats vindt. Het circuit bevindt zich in een schitterende omgeving in het Oostenrijkse landschap en kent een totaal van 4.326 kilometer met 10 bochten. De snelste raceronden ooit werd hier gereden door Kimi Raikkonen, in 2018, met 1:06.957. De Nederlander Max Verstappen wist er hier in 2018 & 2019 een grandioos Nederlands feest van te maken door deze race op zijn naam te schrijven, voorafgaand aan deze overwinning was het vooral Mercedes wat sinds 2014 op dit circuit domineerden. Vlieg mee met TUI fly naar Graz en verblijf in de stad Graz, op zaterdag en zondag nemen we je mee naar het circuit voor het ultieme race weekend in Oostenrijk.

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Vrijdag 3 juli 2020

Vandaag begint jouw Formule 1 reis, reis je op eigen vervoer af naar Graz of kies je voor de vlucht naar Graz met alle Formule 1 fans? Het vertrek vanaf Amsterdam Schiphol Airport staat gepland in de ochtend en na aankomst op de luchthaven van Graz word je opgehaald door onze TUI Sports tourleaders. Zij nemen je mee naar de bus welke je brengt naar het gekozen hotel. 
Reis je op eigen vervoer naar Graz, bekijk goed naar welk adres je rijdt en parkeer je auto in één van de garages bij de hotels.

Zaterdag 4 juli 2020

Vandaag de eerste dag op het circuit, na een uitgebreid ontbijt in het hotel óf in één van de koffietentjes rondom de hotels reizen we af naar de Red Bull Ring. Vandaag staan er al verschillende activiteiten op het programma met natuurlijk de laatste vrije training en de kwalificatie van de Formule 1 als hoofdprogramma! Na afloop van de kwalificatie reizen we terug naar het hotel en ontdek je in de avond het stadscentrum van Graz. 

Zondag 5 juli 2020

De dag waar het eigenlijk allemaal om draait, vandaag is het race dag! De laatste twee races werden beide gewonnen door het thuisteam, Red Bull Racing, en Nederlander Max Verstappen. Vandaag zal het wederom spannend worden, gaat jouw favoriete coureur er met de overwinning vandoor? 

Maandag 6 juli 2020

Vandaag sluiten we het race weekend af met een laatste ontbijt en een transfer naar Graz Airport. De rechtstreekse vlucht van TUI fly vertrekt in de loop van de ochtend. 
Reis je op eigen vervoer, dan kun je na het uitchecken vertrekken richting Nederland.

Vlucht tijden

Vrijdag 3 juli 2020
Amsterdam Schiphol - Graz Airport (TUI fly, 08:25 - 10:40)

Maandag 6 juli 2020
Graz Airport - Amsterdam Schiphol (TUI fly, 14:45 - 17:00)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de Formule 1 reis naar Oostenrijk, stuur dan een mail naar sports@tui.nl

Let op: Hotel Das Weitzer is enkel nog op aanvraag te reserveren. In dit hotel zijn alleen nog 1-persoonskamers te reserveren. Prijs per persoon: 1.199EUR
Neem voor meer informatie contact op met sports@tui.nl 

Red Bull Ring

De Red Bull Ring is een bijzonder en vooral snel circuit van slechts 4,3 kilometer lang. Het circuit bevat negen bochten waarvan zeven naar rechts en maar twee naar links, daarnaast ligt de gemiddelde snelheid in Oostenrijk hoger dan op alle andere circuits. Het weinige aantal bochten in combinatie met lange rechte stukken zorgt ervoor dat het kleinste foutje op dit circuit grote gevolgen kan hebben. Ook de forse hoogteverschillen op dit circuit zijn cruciaal om bochten in te schatten, uiterste concentratie van de coureurs is dus vereist!

Toegangskaarten

Staanplaats (inclusief):
De Staanplaats plekken voor de Grand Prix van Oostenrijk bevinden zich tussen bocht 2 en bocht 3, en geven je zicht op op het tweede en derde deel van het circuit. De staanplaatsen zijn de goedkoopste optie om de Grand Prix bij te wonen, houd er rekening mee dat de algemene kijkervaring aanzienlijk kan variëren afhankelijk van de plaats die je weet te bemachtigen. Dit type toegangskaart geeft toegang tot verschillende gebieden waar je kunt zitten of staan om de Grand Prix te bekijken. We raden aan om tijdig voor de race een plaats te bemachtigen.

Red Bull Tribune (C/D/E) (optioneel):
De Red Bull Tribune geeft je een unieke kijk op de Grand Prix van Oostenrijk, je hebt prachtig zicht op het uitkomen van de pitstraat én de eerste bocht. De coureurs zullen op volle snelheid aan komen, flink afremmen en proberen zichzelf de perfecte weg door de eerste bocht te manouvreren. Wie komt hier als sterkste en snelste uit en wie rijdt er vooraan - jij zult het zien!

Tribune T10 (optioneel):
Beleef de Grand Prix vanaf de laatste bocht van het circuit, de tribune T10 geeft je een prachtig zicht op bocht 9 en 10. Je volgt de rest van de race op een prachtig groot scherm, zodat je niets van de actie mist. Je volgt vanaf deze tribune goed welke coureur de pitstraat binnen rijdt voor een set nieuwe banden, of misschien wel een nieuwe voorvleugel. De tribune beschikt over genummerde zitplaatsen en is makkelijk aan te lopen vanaf de hoofdingang, door deze locatie is er een ruime keuze aan eet- en drinkgelegenheden.

Statistieken

Rondes: 71
Lengte circuit: 4.318 km
Ronde record: 1:06.957 (Kimi Raikkonen, Ferrari, 2018)
Meeste zeges coureur: Alain Prost (3)
Meeste zeges team: McLaren (6) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

2019: Max Verstappen
2018: Max Verstappen
2017: Valtteri Bottas

TUI Sports reizen Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit de Red Bull ring
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief