Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Grand Prix op de Hungaroring

Combineer een stedentrip met de Formule 1, Budapest is bij uitstek een perfecte plaats voor deze combinatie. Je geniet op zaterdag en zondag van het race spektakel op het circuit, weet Max Verstappen op de zaterdag de Pole Position te pakken net als in 2019? En wie weet pakt Max wel de overwinning op zondag, jij kunt erbij zijn. Op vrijdag of maandag geniet je van de stad Budapest, er is zoveel te beleven. Geniet in één van de welness zwembaden in de stad, of wandel langs de Donau, proef de beste gerechten van Budapest of bekijk één van de vele voetbalwedstrijden in de hoofdstad. Het Hungaroring circuit staat bekend om zijn goede sfeer en de befaamde Silver Corner, het zicht vanaf de tribunes in de laatste bocht van het circuit is perfect maar het is ook geweldig om van de andere kant te bekijken hoe immens de Silver Corner eigenlijk is.

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Vrijdag 30 juli 2021

De eerste dag van de Formule 1 reis, je vliegt in een korte tijd naar de Hongaarse hoofdstad Budapest. Binnen anderhalf uur na vertrek zet je voet aan grond in Hongarije, je arriveert in ongeveer 20 minuten bij het hotel waar je kunt inchecken. Vandaag geniet je van de hoofdstad Budapest, wandel je langs de Donau of reis je op eigen gelegenheid naar de Hungaroring om de tweede vrije training te bekijken. De transfers van de luchthaven naar het hotel zijn inbegrepen!

Zaterdag 31 juli 2021

Tijd om het circuit te leren kennen! Je start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, buiten staat de bus al op je te wachten en reis je vervolgens naar circuit Hungaroring. De gehele dag geniet je van verschillende races en hopelijk de Hongaarse zon, het circuit staat erom bekend om zijn schappelijke prijzen. De kosten voor verschillende versnaperingen zijn in Hongarije een stuk lager dan op andere circuits. Tevens is er een hoop te beleven op de FanZone achter de hoofdtribune, hoogtepunt van de dag is natuurlijk de kwalificatie. Na afloop van de kwalificatie reizen we weer terug naar Budapest.

Zondag 1 augustus 2021

Racedag, hier draait het allemaal op dit weekend. Na de spannende kwalificatie van gisteren is het in ieder geval duidelijk dat het een spannende race gaat worden. Begin de dag met een goed en stevig ontbijt, we reizen weer op een vaste tijd naar het circuit en vertrekken iets eerder dan de zaterdag in verband met de drukte op het circuit. We willen natuurlijk niets van de dag missen! Na afloop van de race heb je nog tijd om door de Fan Zone te lopen en wat te eten voordat we terugreizen naar het hotel.

Maandag 2 augustus 2021

Vandaag is het tijd om terug te reizen naar Nederland, de Formule 1 reis zit erop. Geniet in het hotel nog van een uitgebreid ontbijt. We hopen dat je een fantastisch weekend gehad hebt!

Vluchttijden KLM

KLM Optie 1
Vrijdag 30 juli 2021: Amsterdam - Budapest (08:50 - 10:50 uur)
Maandag 2 augustus 2021: Budapest - Amsterdam (11:35 - 13:40 uur)

KLM Optie 2
Vrijdag 30 juli 2021: Amsterdam - Budapest (14:25 - 16:20 uur)
Maandag 2 augustus 2021: Budapest - Amsterdam (17:05 - 19:15 uur)

Vluchten kunnen helaas niet gecombineerd worden.

Circuit de Hungaroring

De Hungaroring staat al sinds 1986 op de Formule 1 kalender en kent een lengte van 4.381 kilometer. Het circuit staat bekend om haar vele bochten en weinig inhaalmogelijkheden waardoor de kwalificatie zeer belangrijk wordt geacht. Het circuit word daardoor wel eens vergeleken met Monaco, alleen dan zonder de haven, luxe appartementen en de vangrails. De bochten 8 tot en met 11 zijn door de fans uitgeroepen als echte favorieten, in deze snelle aaneenschakeling van bochten kan een klein foutje je veel tijd kosten. Vanaf de Silver Corner heb je een schitterend beeld over de laatste sector van het circuit. Reis mee naar Hongarije en bleef het zelf!

Toegangskaarten

Staanplaats (inclusief)

Geeft toegang tot alle staanplaatsen langs het circuit. Kies gedurende de dag je favoriete spot langs het circuit en bekijk de race vanaf verschillende plaatsen langs het circuit. Let wel, op de race dag is het heel druk en is het verstandig om vroeg een goede plaats te vinden zodat je de race vanaf daar kunt bekijken. 

Silver 3 (meerpijs 105,-)

Bekijk de race vanaf de, onoverdekte, tribune in de laatste bocht. Deze tribune geeft je goed zicht op de laatste sector van het circuit, je hebt zicht op het rechte stuk en je ziet de start vanaf de achterkant. Tevens heb je zicht op een groot videoscherm waarop de gehele race ook te volgen is, zo mis je niets van de rest van het circuit!

Super Gold (meerpijs 325,-)

Bekijk de race vanaf de onoverdekte tribune.

Statistieken

  • Rondes: 70
  • Lengte circuit: 4.381 km
  • Ronde record: 1:13.447 (Lewis Hamilton, 2020)     

Resultaten

  • 2020: Lewis Hamilton
  • 2019: Lewis Hamilton
  • 2018: Lewis Hamilton             
TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit de Hungaroring
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief