VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

Luxe kamperen

‘Glamorous’ en ‘Camping’ komen samen in het woord ‘glamping’. Dat betekent niet dat er een rode loper voor de campingwinkel ligt, dat je tent met gouden haringen is vastgezet of dat je elke ochtend wordt gewekt door een butler met een champagneontbijt.

Nee, glamping is bijzonder en luxe kamperen. En dat kan op verschillende manieren: een ruime safaritent met vlonder, een lodge tent met hemelbed, een yurt met keuken, een boomhut of een Tipi. Volgens sommigen is een eenvoudig tent met een ligbad op pootjes ook glamping.

Glamping volgens TUI

Volgens TUI is glamping: kamperen op een bijzondere manier en op een bijzondere accommodatie. ‘Gewoon’ kamperen in een luxe tent op een gewone camping is dus geen glamping. In een ruime, volledig ingerichte safaritent, op een houten vlonder met slaapcabines en echte bedden wel. Ingewikkeld? In een Tipi of een indianentent slapen, is zo bijzonder en spannend voor de kinderen dat wij dat glamping noemen. Een boomhut? Ja hoor, ook dat is glamping.

Kort samengevat

Je bent de hele dag in de gezonde buitenlucht, de kinderen maken snel vriendjes en je geniet in alle luxe in jouw chique tent. Probeer het gewoon eens. Als je een keer iets bijzonders wil en nét anders dan gewoon kamperen. Laat je dan verrassen en kies voor glamping.

Veelgestelde vragen over Glampings

Wat zijn populaire campings voor glamping?

Populaire campings voor glamping zijn bijvoorbeeld Krk - Easy a Tent in Kroatië en Village de la Guyonniere en La Plage - Flower in Frankrijk.

Zijn er ook campings voor glamping in Nederland?

Een populaire luxe caming in Nederland is die bij attractiepark Slagharen.

Welke glampings zijn extra luxe?

Extra luxe 5 sterren campings voor glamping zijn bijvoorbeeld Village de la Guyonniere in Frankrijk, Nommerlayen in Luxemburg en Sant Angelo in Italië.

Welke bestemmingen zijn populair voor glamping?

De bestemmingen met de meeste glamping campings zijn Frankrijk, Kroatië en Italië.