Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Firostefani

Algemene informatie over Firostefani

Firostefani is een uitloper van de hoofdstad Fira op het vulkanische eiland Santorini. Firostefani betekent 'krans van Fira' en ligt ten noorden van de hoofdstad. Traditionele witte huizen en smalle steegjes zijn kenmerkend voor de Cycladen en bepalen ook het straatbeeld van Firostefani. Doordat Firostefani boven Fira ligt, is het uitzicht op de caldera nog dramatischer. Bij helder weer komen en veel bezoekers uit Fira naar Firostefani om de prachtige zonsondergang te aanschouwen. Het hart van Firostefani wordt gevormd door een gezellig plein waar je diverse cafés en Griekse taverna's vindt.

Cultuur van Firostefani

Bezienswaardigheden

Caldera


Eten & Drinken in Firostefani

Restaurants

Aan en rondom het plein van Firostefani liggen diverse traditionele Griekse taverna's. Hier worden met trots streekgerechten, zoals Fava (puree van kikkererwten) en tomatenballetjes (gemaakt met de Santorini cherry tomaat) geserveerd. Met de komst van meer hotels naar Firostefani neemt ook de gastronomische diversiteit toe. Zo kun je Italiaanse en Spaanse gerechten vinden in de meeste hotelgebonden restaurants.

aantal restaurants: 11-20


Winkelen in Firostefani

Winkelen

Met de hoofdstad Fira op loopafstand heb je een keur aan winkelmogelijkheden. Ook in Firostefani zelf liggen diverse winkels.

Soorten winkels in Firostefani: kleding, winkels gericht op lokale bevolking, overig, winkelcentrum, schoenenwinkel, supermarkt/levensmiddelen en toeristen/souvenir


Stranden in Firostefani


Transport en verhuur in Firostefani

Openbaar vervoer

Vanuit Firostefani kun je Fira eenvoudig per voet bereiken. Ook de stad Imerovigli is lopend te bereiken. Op Santorini rijden er ook frequent bussen tussen de verschillende steden en naar de meeste bezienswaardigheden/stranden.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer


Het weer in Firostefani Het weer voor
maandag 14 juni 23 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Firostefani

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Firostefani

Alle resultaten vakantie naar Firostefani Toon alle resultaten in Firostefani
LAST MINUTE!
3 beoordelingen van TUI-gasten
9,3
Ma 12 jul 2021 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
1065,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Firostefani Toon alle resultaten in Firostefani