VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vakantie Bologna

Algemene informatie over Bologna

Bologna heeft twee bijnamen: ‘La Grassa’ (de vette) en ‘La Dotta’ (de geleerde). De Bolognese keuken is de rijkste en vetste van Italië, vandaar de bijnaam La Grassa (de vette). La Dotta refereert aan de oudste universiteit van Europa. Bologna is de hoofdstad van Emilia Romagna en beroemd vanwege de kilometerslange straten met arcaden. Verder is het een relaxte stad met lange straten, diverse paleizen, twee scheefstaande torens en overblijfselen van de oude stadsmuur. Neem uw tijd om deze stad te bezoeken.

Cultuur van Bologna

Theater & Opera

Teatro Comunale

Kerken

San Domenicokerk, Basiliek San Petronio, Kathedraal San Pietro

Architectuur

Tip: De torens Garisenda en Asinelli

Pleinen

Tip: Piazza del Nettuno, Tip: Piazza Maggiore


Discotheken in Bologna

Bologna is een studentenstad en dat is in het uitgaansleven te merken.

Tip: Al Piccoli


Eten & Drinken in Bologna

Restaurants

Pizzeria Trattoria di Porta San Felice., Ristorante Donatello, Ristorante Diana


Winkelen in Bologna

Winkelen

In Bologna kan de winkelliefhebber zich prima vermaken. Er zijn drie wegen die het hart van de stad vormen. De Via dell’ Indipendenza, Ugli Bassi en Via Rizzoli zijn de straten waar u heerlijk kunt winkelen. Internationale merken zijn hier te vinden. Corte Isolani is een overdekte winkelstraat en ligt tussen de Corte Isolani en het Piazza Santo Stefano. Wanneer u de originele sfeer van Bologna wilt proeven is de Via Pescherie Vecchie de uitgelezen plek. Hier zijn diverse groente-, vis en vleeswinkels te vinden.

Markten

In het centrum van Bologna zijn dagelijks versmarkten met veel groente, fruit en vis.


Transport en verhuur in Bologna

Openbaar vervoer

Bologna kent een busnet met regelmatige verbindingen. Openbaar vervoer kaartjes zijn te koop bij kiosken, tabakszaken of in de metrostations. U kunt geen kaartjes kopen in de bussen zelf. De taxi is in Bologna een optie, maar dan moet u wel goed opletten welke taxi u neemt. De taxi’s zijn te vinden bij taxistandplaatsen. Als er een taxi wordt aangeboden is dit vaak een illegale taxi. In de legale taxi’s bevindt zich een meter met twee verschillende tarieven.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en treinvervoer

Parkeergelegenheid

In de hele stad zijn openbare parkeerplaatsen te vinden, zowel overdekt als in de openlucht. Let op: van 07.30 tot 11.30 uur geldt een rijverbod in het stadscentrum tenzij u in het bezit bent van een speciale vergunning. Dit rijverbod geldt alleen voor werkdagen.


Uitgaan en activiteiten in Bologna

Bologna is een schilderachtig stadje en staat bekend onder verschillende namen. ‘La Dotta’, wat de geleerde betekent, vanwege de oudste christelijke universiteit die gevestigd is in de stad. ‘La Grasa’ is de vette vanwege het eten. En ‘La Rossa’ is de rode vanwege de rode gebouwen en daken. Bologna is een universiteitsstad. De universiteit van Bologna is in 425 na Christus gesticht als school voor rechten. Na de val van het Romeinse Rijk eindigde het onderwijs aan deze school. Vaak wordt het jaar 1088 genoemd voor de instelling als universiteit; het is daarmee de oudste universiteit van Europa. Er staan zeer veel kerken in de stad en heeft verder ook veel musea.


Het weer in Bologna Het weer voor
vrijdag 05 juni 25 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Bologna

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Bologna

Alle resultaten vakantie naar Bologna Toon alle resultaten in Bologna
  • Individuele rondreis
  • Duik in de Italiaanse cultuur
  • Ontdek de wijnregio's
  • Ferrari, Ducati en Alfa Romeo
  • Proef de delicatessen
  • Kunstschatten in Florence
Do 1 okt 2020 (13 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
607,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Bologna Toon alle resultaten in Bologna