Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Marche

Algemene informatie over Marche

Marche is de regio met de best bewaarde geheimen. Waar de één het 'Umbrië met strand’ noemt, zegt de ander dat het ‘het Toscane van 20 jaar terug’ is. Feit is dat het gebied, gelegen tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen, nog ongerept is, met vriendelijke mensen, lage prijzen en relatief weinig toeristen. Marche is een lappendeken van uitgestrekte stranden, golvende heuvels en oude stadjes met prachtige gebouwen. De glooiende heuvels met wijn- en olijfgaarden lenen zich uitstekend voor wandelingen of toertochten met de motor of auto.

Beziens- & wetenswaardigheden van Marche

Bezienswaardigheden

Aan de kust liggen uitgestrekte zandstranden en idyllische baaien (Ancona). Authentieke vissersdorpjes en badplaatsen die ondanks het ongerepte karakter in augustus toch vol zitten met Italianen. Veel steden hebben hun authentieke karakter behouden. Vooral de stad Urbino is een culturele topper. Verder zijn plaatsen als Cagli, Fano, Loreto en Ascoli de moeite waard. De keramiek uit Marche is wereldberoemd.

Furlo kloof, Conero, Winkelen in Marche, Ascoli, Urbino, San Marino, Grotti di Frassasi, Assisi, Grottammare

Wetenswaardigheden

Assisi, Rossini Operafestival, Truffelfeesten, Reisleiding


Cultuur van Marche

Algemeen


Eten & drinken in Marche

Algemeen

Aan de kust worden lekkere visgerechten bereid. Aan de kust bij Ancona is 'brodetto' een vissoep een populair gerecht. In het binnenland werken de koks graag met wild en varkensvlees. Daarmee bereiden ze de lekkerste salami e prosciutti, worsten en hammen.


Geografie van Marche

Ligging

Marche ligt tussen de Adriatische Riviera en Abruzzo. Ancona is de grootste stad van de regio en staat bekend vanwege zijn inschepingschaven naar Griekenland. De kust wordt gekenmerkt door lange zandstranden. Het mooiste stuk kust is te vinden bij Conero, het rotsachtig schiereiland. Het binnenland van Marche is een grote lappendeken met kleine steden die nog onaangepast zijn door het toerisme.

Totale oppervlakte van Marche is 9694 km²

aantal Kilometer kust: 170

hoogste punt: 2476

Geschiedenis & politiek van Marche

Geschiedenis

Voor de komst van de Romeinen werd de regio bewoond door de Piceni, één van de Italische volken die zich in het eind van het tweede millennium voor Christus in het heuvelland hadden gevestigd, en de Senonische Galliërs. De Romeinse keizer Augustus behield de naam van de oorspronkelijke bewoners en noemde het Picenum. Tien eeuwen later, rond het jaar 1000 is de naam Marche ontstaan, afgeleid van het Germaanse woord Mark dat markering, grens betekende: regio op de grens.


Natuur & klimaat van Marche

Natuur

Het landschap van Marche is vrijwel identiek aan Toscane en Umbrië. De kust wordt gekenmerkt door lange zandstranden. Het westen van de regio wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apenijnen.

Stranden

De kustlijn van Marche is ongeveer 170 kilometer lang. De zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust, ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo).


Tips voor Marche

Tip, Tip, Tip, Tip


Terug naar boven

Foto's Vakantie Marche

Foto 15 van 15
3 van 7 resultaten vakantie naar Marche Toon alle resultaten in Marche
4 beoordelingen van TUI-gasten
8,5
Zo 19 sep 2021 (11 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
479,- per persoon
Bekijk
11-daagse rondreis Mille Miglia
2 beoordelingen van TUI-gasten
8
Vr 1 okt 2021 (11 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
449,- per persoon
Bekijk
3 beoordelingen van TUI-gasten
7,6
Zo 29 aug 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
830,- per app./bungalow
Bekijk
3 van 7 resultaten vakantie naar Marche Toon alle resultaten in Marche