VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vakantie Wiltz

Algemene informatie over Wiltz

De stad ligt in het hart van de Ardennen, wiens bosrijke heuvels en rustige dalen rond het Natuurpark van de Boven-Sûre men het best te voet ontdekken kan.

Beziens- & wetenswaardigheden van Wiltz

Bezienswaardigheden

Het Nationaal Museum voor Bierbrouwkunst in de voormalige stallingen van het kasteel met zijn microbrouwerij is een lust en een must voor verzamelaars en bierliefhebbers. Een gedeelte van het museum is voorbehouden voor de geschiedenis van de leerlooierij. Het Kasteel van de Graven van Wiltz ligt op het hoogste punt van de stad Wiltz. Sinds een grote verbouwing in de zeventiende eeuw is het kasteel een renaissance. Het kasteel heeft tegenwoordig meerdere functies. Zo is een deel van het kasteel tegenwoordig in gebruik als toeristisch informatie centrum en zijn er twee musea in het kasteel te vinden.

Wetenswaardigheden

Wiltz is al een oude stad dat ten tijde van de Kelten en de Romeinen al bewoond werd. Het huidige Wiltz is opgedeeld in twee delen, een bovenstad en een benedenstad. De benedenstad ligt aan de oever van de rivier de Wiltz waar het stadje zijn naam aan te danken heeft. De bovenstad is het historische deel van de stad. Dit deel van de stad is de belangrijkste toeristische trekpleister van Wiltz. In dit deel van de stad vindt je onder andere het Kasteel van de Graven van Wiltz en het scouting monument.


Geografie van Wiltz

De stad ligt in het hart van de Ardennen, wiens bosrijke heuvels en rustige dalen rond het Natuurpark van de Boven-Sûre men het best te voet ontdekken kan. De bovenstad ligt op een plateau en wordt gedomineerd door het kasteel van de vroegere graven van Wiltz. De benedenstad ligt in het dal langs beide oevers van de Wiltz.


Geschiedenis & politiek van Wiltz

Geschiedenis

De geschiedenis is alom tegenwoordig in Wiltz. Bij een wandeling door de stad herinneren de stenen kruisen aan het feodale tijdperk (gerechtskruis uit 1502) en aan de tijden dat hier de pest heerste (hoofdkerk). Het Nationaal Monument ter herdenking van de Algemene Staking in 1942 herinnert u dan weer aan de bittere oorlogsjaren, net als het Museum over de Slag om de Ardennen en het bedevaartsoord Fatima.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Wiltz

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Wiltz Toon alle resultaten in Wiltz
Val d'Or - Vodatent camping
1 TUI-gast beoordeelde deze accommodatie
9
  • In de Luxemburgse Ardennen
  • Groene camping met ecolabel
  • Bezoek Luxemburg Stad
  • Ga lekker mountainbiken
  • Ga een dagje naar Vianden
  • Maak prachtige wandelingen
Vr 19 jun 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
435,- per app./bungalow
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Wiltz Toon alle resultaten in Wiltz